TOP
Es reforçaran les urgències, el laboratori i el servei de radiologia. PG

Reforç hospitalari amb 10 professionals per a aquest estiu

L’Hospital de Formentera incorporarà aquesta temporada d’estiu una desena de professionals i tornarà a reforçar l’atenció urgent. Durant els mesos de juliol, agost i setembre el Servei d’Urgències s’incrementarà amb personal mèdic, d’infermeria i amb tècnics en cures auxiliars d’infermeria, i a més es reforçaran serveis com el Laboratori o Radiologia, l’activitat dels quals també augmenta a causa de l’increment poblacional.

Tres equips d’urgències
A partir del juliol, el Servei d’Urgències comptarà amb tres equips, cosa que, unida a la posada en marxa de la base del SAMU 061, permetrà més capacitat de resposta de l’atenció d’emergències i urgències. Així, s’hi incorporaran dos professionals de medicina, dos d’infermeria i dos de cures auxiliars d’infermeria. Cal recordar que durant l’hivern hi ha operatius dos equips hospitalaris per a l’atenció urgent, que també s’encarreguen de l’atenció extrahospitalària.

Comptant amb el suport dels equips del SAMU 061, aquest estiu els tres equips que estaran operatius es podran centrar en les urgències hospitalàries i deixar al 061 l’atenció de les emergències extrahospitalàries i el control dels pacients crítics a l’Hospital fins que es traspassi al servei de transport aeri emergent que uneix Formentera i Eivissa.

La base del SAMU 061 té un efecte directe en el Servei d’Urgències de l’Hospital de Formentera, perquè a l’hivern els dos metges que hi estan actius han d’atendre les emergències i sortir amb l’ambulància en l’atenció extrahospitalària.

Augment de l’activitat d’urgències en 2021
El Servei d’Urgències va atendre l’any passat 13.481 pacients, un 32% més que en 2020, en què es van registrar 10.215 casos. Així i tot, aquest increment no va arribar a assolir l’índex de casos atesos abans de la pandèmia, perquè va ser un 20% inferior al nombre d’urgències de 2019, en què van ser atesos 16.662 pacients.

El Laboratori i el Servei de Radiologia també incorporaran reforços
Amb l’increment poblacional derivat del turisme, el nombre de proves radiològiques i de laboratori també augmenta. Per això, l’Àrea de Salut ha autoritzat que també es reforci la plantilla del Laboratori i del Servei de Radiologia, de manera que cadascun passarà de tenir dos tècnics a comptar-ne amb cinc en els mesos de temporada.

Compartir

PROGRAMES