TOP
Imatge d’arxiu de l’estany des Peix.

Regulació del fondeig a l’estany. Com ho veuen Consell, oposició i xàrters nàutics?

En el ple de febrer s’ha aprovat inicialment el reglament d’ús de l’estany des Peix, que posa les bases per regular el fondeig en aquesta llacuna integrada en el Parc Natural de ses Salines. Ja han començat les feines que han de culminar a finals de maig, segons el Consell, amb la neteja del fons de l’estany i la instal·lació de 78 amarratges en pantalans flotants i de 207 en punts de fondeig, que es distribuiran en boies de baix impacte. Les obres estan pressupostades en poc més d’un milió d’euros, dels quals 600 mil són finançats a través de l’Impost del Turisme Sostenible (ITS).
Ara ja sabem alguns detalls d’aquesta regulació, com que no s’hi admetran barques de xàrter nàutic (llista 6a), que tendran prioritat les embarcacions que han fondejat a l’estany des d’abans del 5 de juliol de 2002, data d’entrada en vigor del PORN, o fins i tot, també coneixem els preus dels amarratges, que van dels 50 als 135 euros mensuals.
Sobre tot això reflexionen Xavi Costa, representant de l’Associació de Navegants de Formentera; Asier Fernández, de l’Associació d’Usuaris Professionals de l’Estant des Peix; Llorenç Córdoba, de Sa Unió de Formentera; i Antoni Tur, conseller insular de Medi Ambient.

D’altra banda, el conseller ha anunciat que dilluns vinent, 7 de març, a les 20.00 h, a la sala de Cultura (Cinema), es portarà a terme una reunió informativa oberta  a tothom sobre la nova regulació de l’estany des Peix.

 

Compartir

Comentaris (1)

  • Finselsous

    Usos tradicionals però queda prohibida la entrada a les barques de pesca tradicional?🤔🤔🤔
    De veritat fa falta un pantalan amb una pasarela de 80 metres que es veurà des-de l’espai?
    Us esteu carregant s’illa

Deixa una resposta

PROGRAMES