Reobre el molí Vell de la Mola

A partir d’avui es torna a obrir al públic el molí Vell de la Mola. L’horari de visita serà: dimecres, divendres i diumenge de 17 a 20 h. L’entrada és de franc.

Bé d’Interès Cultural
El molí Vell de la Mola és un dels set molins fariners de vent que havien existit a Formentera i actualment encara conserva tota la maquinària interna que feia possible convertir el gra en farina. És un immoble rellevant del patrimoni etnològic insular, i per aquest motiu figura inclòs en el Catàleg del patrimoni cultural de Formentera. A més a més, el passat novembre el Ple del Consell va acordar la incoació de l’expedient per declarar-lo Bé d’Interès Cultural (BIC) amb la categoria de monument.

Gestió del Consell els propers sis anys 
El molí és propietat de la Fundació Illes Balears, entitat amb la qual durant els anys anteriors el Consell de Formentera havia subscrit successius convenis de col·laboració perquè pogués contractar una persona per obrir l’immoble al públic. Davant les dificultats a l’hora de continuar amb aquesta fórmula, finalment s’ha optat per formalitzar un contracte d’arrendament del bé, amb l’objectiu de garantir que aquest element pugui ser visitable. D’aquesta manera, el Consell disposarà del molí per gestionar directament el seu règim d’obertura i de visites per un període de 6 anys.

About Author

Comments are closed.

background