TOP
Aquest 2024 han arribat a Formentera o a les seves aigües territorials un total de 505 persones migrants de 33 grups. Chris Mcgrath/Arxiu

Rescatat un grup de 16 migrants a 15,5 milles a l’est de Formentera

Salvament Marítim ha rescatat aquest matí a les 09.50 h a un grup de setze migrants d’origen magribí i subsaharià, entre ells una dona, a 15,5 milles a l’est de Formentera segons ha informat la Delegació del Govern. Els migrants han estat traslladats al port d’Eivissa. A l’operatiu hi ha participat també el Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil, la Patrulla Fiscal i de Fronteres i la Policia Nacional.

D’ençà que començà l’any, han arribat a Formentera o a les seves aigües territorials un total de 505 persones migrants de 33 grups procedents del continent africà, majoritàriament d’Algèria.

Protocol
El protocol habitual que s’aplica en els casos d’arribades irregulars de migrants, aquests passen un control sanitari i una primera assistència per part de Creu Roja. Després queden sota la custòdia de la Policia Nacional, que té un termini màxim de 72 h per tramitar el seu expedient de devolució en el cas dels majors d’edat.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES