TOP
Voluntaris retirant residus as Carnatge.

Retirats 300 quilos de residus as Carnatge i “el pitjor encara està per venir”

Una quinzena de voluntaris ha participat avui en la neteja de la zona de cala en Baster i es Carnatge, amb motiu de la celebració del Save Posidònia Project. L’acte ha set organitzat per l’àrea de Medi Ambient del Consell de Formentera i ha comptat amb la col·laboració de Plastic Free Formentera i Qué Celeste.
En total s’han recollit prop de 300 quilos de residus com ara “moltíssims microplàstics, botelles, llaunes i mascaretes”, ha concretat Mikel Gabarain, de Qué Celeste. El voluntari, que fa anys que està involucrat en l’activisme mediambiental a Formentera, s’ha preguntat (vegeu vídeo): “Quantes vegades hem de venir aquí a fer net? Quants residus hi ha a la mar?” i ha afegit que “només fa falta un petit temporal perquè la natura ens demostri el que hi ha… I pens que el pitjor, encara està per venir”. Per l’activista aquest fet és “ridícul, no es pot suportar més”.

Residus plàstics circulars que s’atribueixen a vessaments de depuradores.

Gabarain ha destacat que s’han retirat residus plàstics en forma circular (vegeu fotografia) que “s’utilitzen a les depuradores”. Segons Gabarain aquests residus ja foren detectats pel col·lectiu Surfrider Foundation a la costa Atlàntica. El voluntari de Qué Celeste ha recordat que “se sabia que hi ha hagut un vessament a Marsella de milions d’aquests plastiquets, però a Formentera mai havien aparegut tants” i ha afegit: “Encara no sabem d’on venen, ho haurem d’investigar, però podria estar relacionat amb les pluges torrencials” de les darreres setmanes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Compartir

PROGRAMES