TOP
Serp de ferradura.

Reunió per establir un protocol de bioseguretat per minimitzar l’entrada de serps pel port de la Savina

IbizaPreservation ha reunit vuit entitats públiques i privades per a posar en marxa de manera col·laborativa un projecte que cerca minimitzar les possibilitats d’introducció de serps procedents d’Eivissa, i definir estratègies per a la seva erradicació primerenca al port de la Savina de car a protegir la densitat poblacional de la sargantana pitiüsa a la nostra illa.

Projecte “Protegim Ses Sargantanes”
La situació de la sargantana pitiüsa (Podarcis pityusensis), és crítica des que, fa ja dues dècades, es localitzés el primer exemplar de serp invasora a l’illa veïna. Per això, des d’IbizaPreservation a l’inici de l’any van posar en marxa el seu projecte “Protegim Ses Sargantanes” que cerca que la situació de la invasió de serps al·lòctones a Formentera no arribi a ser tan crítica com ho és actualment a Eivissa, on la sargantana s’ha extingit ja en algunes àrees del nord-est de l’illa.

Protocol de bioseguretat
Així, la setmana passada es va celebrar una primera reunió al Centre d’Esports Nàutics de Formentera on van acudir representants del Servei de Protecció d’Espècies del Govern Balear, del Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (COFIB), de Protecció Civil, agents de la Policia Portuària, representants de les principals navilieres que operen al port, i consellers i tècnics de Medi Ambient dels Consells de Formentera i Eivissa.

L’objectiu és desenvolupar un procés de treball amb els diferents agents competents en la matèria per a identificar mesures d’erradicació primerenca i de bioseguretat que minimitzin l’entrada de serps des del port de la Savina i la seva expansió a tota l’illa. Per a això, el 2024 es duran a terme diverses reunions de treball entre tots aquests agents que culminaran amb la creació d’un protocol d’actuació.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES