TOP
L’oposició reclama la paralització immediata de les obres. SU

Sa Unió exigeix explicacions al Consell per “l’embolic” de l’estany des Peix

Sa Unió ha denunciat que en la roda de premsa celebrada el passat dimarts, “l’equip de govern no ha assumit responsabilitats ni ha demanat perdó pel gran error a l’estany des Peix”. En aquest sentit, el portaveu de la coalició, Llorenç Córdoba, ha demanat explicacions clares sobre el que s’ha esdevingut i ha instat l’equip de Govern a aclarir les despeses generades i qui se’n farà càrrec, a més de voler saber també si la modificació del projecte comptava amb informes d’impacte ambiental favorables.

Paralització immediata de les obres
“No han sortit a explicar per què s’ha construït una cosa totalment diferent del que estava previst en el projecte executiu. S’ha passat d’uns pantalans flotants amb autorització i informe positiu d’impacte ambiental a col·locar cinc pilons de formigó i una passarel·la amb un impacte visual desmesurat”, ha afegit el cap de l’oposició, que ha tornat a exigir la paralització immediata de les obres i que no es facin més actuacions fins que les administracions competents – Demarcació de Costes i Parc Natural – analitzin la situació i autoritzin els nous canvis.

Per al representant de la coalició opositora, “és evident que el problema creat no són els ‘dos pams’ d’altura de més que han volgut solucionar des del Consell. S’ha executat una infraestructura amb gran impacte en el fons i aigües de l’estany, i no s’han adonat de la gravetat de la situació fins que han vist l’obra acabada”.

Pantalans flotants sense suficient calat
El portaveu també ha recordat que Sa Unió va presentar diferents al·legacions a aquest projecte, sobretot referent a la ubicació dels pantalans flotants per no haver-hi suficient calat, “i ara hem sabut que la instal·lació de la passarel·la ha canviat justament per aquest motiu, però sense incloure’l en el projecte executiu ni anunciar aquest canvi, a més de provocar un gran impacte mediambiental a l’estany”.

Finalment, des de Sa Unió es lamenten que un projecte tan important com aquest no hagués passat per ple, ja que creuen que aquest era el lloc ideal per a analitzar-lo i debatre’l en profunditat.

Compartir

Comentaris (1)

  • Finselsous

    Un dubte? La pasarela del centre Nautic , també la va fer tragsatech, es a nivell de aigua i amb estaques de fusta. Que passa? Que la del centre Nautic no compleix amb les normes de seguretat dels usuaris? No la podien fer igual? Consell i TRAGSA duo dinàmico de xapusers

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES