TOP
Carretera PM-820 a l’alçada de Sant Francesc. Arxiu.

Sa Unió reclama millores en la mobilitat a Formentera

El ple del Consell de Formentera ha aprovat per unanimitat la proposta de Sa Unió per millorar i ampliar les freqüències del servei de transport públic a l’illa per als mesos d’hivern. D’aquesta manera, es dona resposta a la demanda dels usuaris que, especialment durant el cap
de setmana, veuen molt limitat el servei.
Des de la coalició opositora recorden, a més, que “no hi ha previsió de quan es licitarà la nova contracta”, fet pel qual s’ha demanat informació al torn de preguntes orals.

Parets tombades per les obres del cable
També s’ha instat el Consell a refer les parets tombades o malmeses per les obres del tercer cable elèctric, especialment pel pas de camions, en diversos punts de la xarxa viària, una proposició que ha estat rebutjada per l’equip de Govern.

Mobilitat
Quant a la regulació i entrada de vehicles formentera.eco, la consellera Verònica Castelló ha denunciat que “el projecte està mal aplicat des del seu inici en 2019”. La consellera ha reiterat el seu suport de Sa Unió a aquesta regulació, però ha assegurat que “hi ha aspectes lligats a la mobilitat que s’han de millorar urgentment; no tenim transport públic adaptat a les necessitats actuals, ni suposa una alternativa real per disminuir l’ús del vehicle privat”. A més, ha recordat que les carreteres continuen saturades a l’estiu i en mal estat, “fins ara no s’ha assolit l’equilibri entre costos i ingressos, fet que genera que els formenterers acabin pagant amb els seus impostos la campanya de màrqueting de GxF”.

Residència, quatre anys després
Sa Unió ha donat suport a l’aprovació inicial del reglament de la residència de majors que, “quatre anys després de la primera pedra, sembla que podrà obrir les portes, tot i la manca de planificació i gestió demostrada”.

Finalment, al torn de preguntes orals també s’ha demanat per la contracta de residus, el conveni de carreteres, la regulació de l’estany des Peix o les actuacions contra la processionària del pi.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES