TOP
La platja de ses Illetes amb els munts de posidònia.

Sa Unió reclama retirar la posidònia abans d’inici de temporada

Sa Unió defensarà demà al ple del Consell Insular una proposta perquè les properes campanyes de retirada de posidònia morta de les vores de les platges es comencin abans de la temporada turística. La consellera Verònica Castelló ha qüestionat que “tot i que el Consell va anunciar que es faria a partir del 15 de maig, ara com ara encara no ha estat així, ja que per mor de maquinària espanyada i manca de camions, han quedat els munts de posidònia a la mateixa platja, fent males olors que no agraden als usuaris i oferint una imatge del nostre litoral que no correspon”.

Sense excuses
En aquest sentit, ha recordat que el decret 25/2018 sobre la conservació de la Posidònia oceànica estableix que la planta no es pot retirar entre els dies 31 d’octubre i 15 de març a les platges urbanes i entre el 30 de setembre i l’1 de maig a les platges naturals amb serveis. Per tant, no hi ha excuses per no haver dut a terme les tasques de retirada de posidònia a la majoria de platges de Formentera abans de l’inici de la temporada turística.

Mala planificació i gestió
Castelló ha lamentat que “el canvi de conseller de Medi Ambient hagi provocat aquest retard i incorrecció en les formes, així com una mala planificació i gestió, ja que altres anys si s’havien fet aquestes tasques abans de mitjans de maig. Per tant, demanarem que per a exercicis vinents, aquestes feines, i altres que es duen a terme any rere any, s’iniciïn abans amb l’objectiu de tenir i mostrar l’illa de Formentera com pertoca”.
La representant de Sa Unió ha afegit també que “no és admissible estar a finals de juny i que totes les platges estiguin plenes de posidònia morta, s’han de netejar el més urgent possible. A més,  l’any passat els formenterers que treballen el camp no van rebre cap camió de restes de posidònia i enguany tampoc encara, no val que el Consell vulgui fer-se lluir de donar-li un ús tradicional quan no compleix amb el que promet.”

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES