TOP
Una controladora de l’aparcament regulat, a la Savina.

Sa Unió sol·licita ampliar el període d’estacionament a la Savina

La coalició de l’oposició Sa Unió de Formentera, formada per PP, Compromís amb Formentera i independents, ha presentat una proposició per instar el Consell Insular a què amplii fins a “15 dies” o més el període d’estacionament per al pàrquing situat a l’entrada de la Savina, on actualment es pot aparcar fins a 5 dies.
En nota de premsa, la formació liderada per Llorenç Córdoba, argumenta que “el 2015, quan va entrar en funcionament la regulació de l’estacionament de vehicles a la població de La Savina, es va adequar com a pàrquing un solar situat a l’entrada de la vila oferint així una altra alternativa d’estacionament per a aquelles persones que no tenien sol·licitat el permís per estacionar el seu vehicle a la zona regulada.
La coalició opositora afegeix que “actualment aquest pàrquing ofereix una petita millora en el període d’estacionament, de 5 dies enfront dels 3 dies que es pot estacionar en qualsevol altre carrer de la zona blava fins haver d’actualitzar el tiquet. Aquesta alternativa ofereix una oportunitat a aquelles persones que, sigui quina sigui la seva necessitat, requereixin deixar el seu vehicle estacionat per una mica més de temps del permès als carrers regulades”.

La problemàtica dels residents no nadius 
El comunicat apunta que “a Formentera part dels seus residents no són nadius i procedeixen d’altres llocs geogràfics, així com hi ha determinats serveis que compten amb un alt nombre de personal laboral interí. A més, s’ha de considerar que no sempre hi ha la possibilitat que, quan cal sortir de l’illa, un familiar, amic o conegut ens pugui acostar fins al port a agafar el vaixell o que puguem anar amb el transport públic, tant en el moment de marxar així com en el moment de tornar”.
Per tot això, Sa Unió, “atenent les demandes de la ciutadania de l’illa, proposarà en el pròxim ple que es modifiqui el període d’estacionament en aquest pàrquing regulat augmentant el període permès de 5 a 15 dies, o en cas de ser una proposició que agradi a l’equip de govern i estiguin d’acord amb ella, es pot estudiar, si és possible, que sigui un període una mica més gran dels 15 dies”.

Compartir

PROGRAMES