TOP
La mesura entrarà en vigor a partir de dilluns vinent, 28 de març.

S’acaben les quarantenes per als positius covid lleus o asimptomàtics

A partir del dilluns vinent, 28 de març, ja no caldrà que s’aïllin les persones que hagin donat positiu per covid, però no en tinguin símptomes, o en tinguin de lleus. Així s’ha decidit avui a la Comissió de Salut Pública, on es troben representats govern estatal i comunitats autònomes.

Tota manera, aquestes persones sí que hauran de prendre tota una sèrie de mesures preventives, com ara l’ús de la mascareta o no estar en contacte amb persones vulnerables.

Aquesta és una passa més en l’estratègia de gestionar els casos de covid de manera similar als de la grip, anunciada a mitjans de gener i que es va dir que s’aplicaria quan passés la sisena onada.

Aquesta actualització de l’Estratègia de Vigilància i Control davant la covid també preveu que, en els àmbits vulnerables, com ara centres sanitaris assistencials o sociosanitaris, es podran aplicar mesures específiques d’aïllament i control.

Proves diagnòstiques sols per a col·lectius vulnerables
La Comissió de Salut Pública també ha aprovat que la realització de proves diagnòstiques se centri en persones amb factors de vulnerabilitat, és a dir, majors de 60 anys, amb immunodepressió i embarassades; àmbits vulnerables, com personal sanitari i sociosanitari; i casos greus de la malaltia.

La comissió justifica la transició cap a una altra estratègia pels “alts nivells d’immunitat” assolits per la població. A partir d’ara, la gestió de la pandèmia es dirigirà a persones i àmbits de més vulnerabilitat i a monitorar els casos greus de covid.

Cal recordar que la darrera setmana de febrer es van eliminar les quarantenes per als grups bombolla escolars i, des de principis de març, no hi ha quarantenes per als contactes estrets de positius per covid, sigui quin sigui el seu estat de vaccinació.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES