TOP
Una sanitària administra una vacuna contra la covid.

Salut espera administrar 500 vacunes a Formentera en una setmana

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera administrarà, entre el 5 i l’11 de maig, 8.000 vacunes en els diferents dispositius d’ambdues illes.
El punt de l’Hospital de Formentera administrarà més de 500 vacunes en aquest període, ja que disposarà en els dies laborables d’una línia per administrar la vacuna d’AstraZeneca. Això permetrà administrar cada dia 70 vacunes, a les quals caldrà sumar també la inoculació a majors de 70 anys amb la vacuna de Pfizer.

Eivissa
D’altra banda al recinte firal d’Eivissa està prevista la vacunació de 7.000 persones en les cinc línies que hi haurà operatives cada dia.
El recinte firal amplia d’aquesta manera la capacitat i passa de tenir operatives quatre a tenir actives cinc línies de vacunació. Disposarà cada dia de tres línies destinades a la vacunació amb Pfizer, dues d’elles per a segones dosis amb capacitat de 180 vacunes per línia, és a dir 360 vacunes diàries entre les dues línies, la qual cosa suposa 2.520 en aquesta setmana. A això cal sumar una altra línia més de Pfizer per primeres dosis, amb capacitat de 240 al dia, és a dir 1.680 en aquests pròxims set dies.
Hi haurà, a més, dues línies més de vacunació amb AstraZeneca, que s’inocularà la protecció a 200 persones més cada dia per cada línia, és a dir 400 per jornada i 2.800 en aquesta setmana vinent.

Vacunació a Atenció Primària
A més, continuarà la setmana que ve la vaccinació a Atenció Primària, amb l’administració de la segona dosi de la vacuna a 340 persones majors de 80 anys, tant en els centres de salut com en domicilis. Amb això completarà el cicle i immunitzarà a aquest col·lectiu.
A l’Hospital Can Misses també hi haurà vacunació els dies vinents i es continuarà amb la vacunació del grup 7, format per persones especialment vulnerables amb patologies i condicions de risc alt de patir conseqüències greus davant el contagi de la covid-19.
Ja s’ha vacunat a les persones tractades amb diàlisi, persones trasplantades, persones amb VIH o síndrome de Down majors de 40 anys. Els grups que actualment estan sent vacunats són els pacients oncològics o en tractament d’oncohematologia. A Can Misses està previst que es vacuni aquesta setmana a unes 210 persones.

1.200 vacunes al dia
Amb tot això, s’amplia un 30% la capacitat de vacunació que l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera havia tengut en les últimes dues setmanes i es passarà de vacunar de mitjana de 800 persones cada dia a prop de 1.200 cada jornada.
Per a la directora d’Infermeria, Noelia Azqueta, “estem ja vacunant al col·lectiu de 59 a 55 anys. Durant el cap de setmana hem vacunat a unes 350 persones d’aquest grup, que està responent molt bé i la citació està resultant més àgil. Hi ha prop de 9.000 persones en aquest rang a Eivissa i Formentera, uns 290 a Formentera i 8.566 a Eivissa i avançar en aquest grup ens permetrà fer un important salt aquesta setmana. Seguim, però, intentant citar a pacients de més de 60 anys, les llistes dels quals ja hem repassat en més de tres ocasions”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES