TOP
Imatge d’arxiu d’una ambulància del 061.

Salut no té previst incorporar l’ambulància de suport a Formentera

L’ambulància bàsica que del 15 de maig al 15 de setembre dóna suport a l’UVI mòbil de Formentera per atendre les emergències sanitàries no està prestant servei a la nostra illa i no té data prevista d’arribada, segons han informat a Ràdio Illa fonts de la conselleria balear de Salut.
D’aquesta manera, ara com ara Formentera compta amb un únic transport d’emergències, a diferència de l’any passat, en què per aquestes dates ja n’hi havia dos i es podien atendre dos demandes urgents simultàniament.
La conselleria de Salut ha indicat que “els reforços que tenen a veure amb l’increment poblacional relacionat amb el turisme” no s’han cancel·lat, sinó que “queden ajornats”. La mateixa font ha afegit que “en el moment en què la previsió pel qual està dimensionat aquest recurs sigui una realitat”, és a dir, quan es reactivi el turisme, es posaria en marxa la segona ambulància. A més, des de Salut s’ha precisat que és relativament “senzill” reprendre aquest servei, en el sentit que una vegada es decideixi, l’ambulància es podrà incorporar “no d’un dia per l’altre”, però sí amb poc temps de marge.

Una ambulància 24 hores i una de 12 hores
Durant tot l’any Formentera compta amb una ambulància equipada amb UVI mòbil que opera cada dia les 24 hores. Els darrers anys a més, aquest servei ha rebut, de maig a setembre, el suport d’una ambulància bàsica que ara ha quedat ajornat fins a nou avís. Aquest segon vehicle no compta amb UVI mòbil però sí amb medicació elemental i està operatiu 12 hores, de 9 h a 21 h.
Així mateix, Formentera també compta durant tot l’any amb un transport sanitari no assistit destinat a trajectes programats que està operatiu els dies laborables de 7 h a 19 h.

Tercer recurs sanitari que queda suspès
A més de l’ambulància de suport, fins avui s’han suspès altres serveis sanitaris que des de la conselleria de Salut es vinculen a l’increment poblacional provocat pel turisme. És el cas de l’establiment de la base del 061 a Formentera, que segueix sent l’única illa de les Balears sense aquest recurs, i del reforç del personal sanitari a l’Hospital de Formentera, que l’any passat incrementà amb 10 professionals la plantilla del centre.

Compartir

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES