TOP
Imatge de la casa quan ja havia acabat la festa.

Sanció de 750 euros per la festa multitudinària a la casa de cala Saona del passat estiu

El Consell de Formentera ha tramitat i cobrat una multa de 750 euros al responsable de la festa a l’habitatge unifamiliar de cala Saona coneguda com ‘sa casa de s’Americà’. L’esdeveniment se celebrà la matinada del 14 de juliol de 2022, va comptar amb música a un volum molt elevat (escoltau àudio) i congregà a una multitud que hi acudí amb desenes de cotxes i motos, generant importants molèsties per remors als vesins, que denunciaren els fets a la Policia Local i la Guàrdia Civil.
Segons testimonis presencials, la festa disposava de personal de seguretat i un potent equip de música, començà poc després de la mitjanit i s’allargà fins a gairebé les 7 h del matí. Un vesí explicà a Ràdio Illa que passà la nit en blanc i per mor de la remor generada per la festa, no podia “estar dins casa” seva perquè “els vidres vibraven”. La trobada, que reuní a unes 250 persones, prosseguí malgrat que agents de la Policia Local acudiren al lloc dels fets i aixecaren una acta per incompliment de l’ordenança municipal per a la protecció del medi ambient i la salut contra la contaminació per sorolls i vibracions.
La sanció, segons informa el Consell, s’ha establert en virtut de l’art. 18 d’aquesta normativa i l’ha tramitada l’àrea insular de Medi Ambient. Es tracta d’una infracció lleu, ja que, segons aclareixen fonts insulars basant-se en l’ordenança, les greus són per reincidència de faltes lleus en un període inferior a dos anys, i les molt greus per reincidència de faltes greus. L’ordenança contempla multes fins a 3.000 euros.
En aquest cas, l’article referit sanciona “la producció de sorolls en el medi ambient exterior o de sorolls o vibracions a l’interior dels edificis”, que han de “respectar les normes i usos que exigeix la convivència, de manera que no causi molèsties que pertorbin de manera immediata i directa la tranquil·litat del veïnat ni impedeixi el descans o el normal funcionament de les activitats pròpies dels locals receptors”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES