TOP
Una de les barques abandonades prop de s’Estufador.

Sense data perquè el Ministeri de l’Interior retiri les barques abandonades a s’Estufador

La Delegació del Govern ha informat Ràdio Illa que el Ministeri de l’Interior, a través de l’empresa pública TRAGSA, s’encarregarà de la retirada de les dos embarcacions de petita eslora utilitzades per la migració irregular i precintades per la Guàrdia Civil prop de s’Estufador. Tot i que “la decisió ja està adoptada”, la Delegació no ha sabut concretar un termini per a la retirada de les barques i ha indicat que “pot ser qüestió de dies o setmanes”.
La mateixa font ha afegit que la problemàtica d’embarcacions que han quedat abandonades i precintades també s’ha produït en el litoral de Mallorca. Per aquest motiu la Delegació ha explicat que l’operatiu s’ha de portar a terme de forma conjunta a les Balears. De fet, arran de la comunicació del Consell de Formentera instant a la retirada de les barques, la delegada del Govern, Aina Calvo, es posà en contacte amb el Ministeri de l’Interior per impulsar aquesta operació arreu de les Illes.

Forats a l’interior d’una de les embarcacions de s’Estufador.

Aquestes embarcacions, que ronden els cinc metres d’eslora, es troben a la zona des del passat setembre, tal com mostra el procés de degradació que provoca que la fibra de les barques es vagi esmicolant a trossos petits que queden repartits pels voltants i que ha motivat la denúncia pública de l’organització ecologista Qué Celeste.
Així mateix, des de la Delegació del Govern s’ha assenyalat que les restes dels motors forabord que es poden veure a la zona també seran retirats, perquè s’entén que formen part de les embarcacions. Sobre els dipòsits amb desenes de litres de combustible que també hi ha a la zona, la Delegació no ha sabut concretar si també serien retirats. Està previst que les embarcacions, que es troben en evident mal estat i ja no flotarien, siguin conduïdes pels serveis de TRAGSA fins a un centre de gestió de residus.

 

Compartir

Comentaris (1)

  • Finselsous

    Ja tenim al comisinista TRAGSA de la ma de les autoritats … cobraran una pasta y ho subcontractaran per cuatre duros

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES