Sílvia Tur recrimina a PSIB i PP que no hagin donat suport a la reglamentació del transport marítim

Ahir en l’última sessió del debat sobre l’estat de la comunitat autònoma no prosperà la proposta de la diputada formenterera de la coalició GxF-PSOE, Sílvia Tur, que demanava que el Ple del Parlament exigís al Govern balear que aprovi el decret que desenvolupi la Llei d’Ordenació del Transport Marítim de les Illes Balears abans que acabi la present lesgislatura. Tur ha interpel·lat als responsables a Formentera tant del PSOE com del PP: «Crec que el senyor Ramírez i el senyor Alcaraz farien molt bé de comparèixer davant dels mitjans de la nostra illa i explicar perquè enganyen al poble de Formentera quan aquí defensen l’aprovació d’un decret que és bàsic per regular horaris, excursions marítimes i condicions en què es presten els viatges» mentre que al «Parlament fan un paper totalment al contrari». Tur ha afegit que aquesta situació «és decebedora i mereixem una explicació».

Ramírez exigeix disculpes
El secretari general de l’Agrupació Socialista de Formentera, Rafa Ramírez, ha declarat a Ràdio Illa que el Govern balear està treballant en l’aprovació del Decret de Transport Marítim, però que en tot cas, estarà llest al llarg de 2019 i no en la present legislatura, com demanava la proposta presentada al Ple per Sílvia Tur. Ramírez ha exigit «disculpes» a la diputada, perquè l’ha acusat d’haver «enganyat» i també ha assenyalat que cap de les quatre propostes presentades per la representant de la coalició GxF-PSOE al Ple del Parlament havien estat consensuades amb els socialistes. D’altra banda, el PP de Formentera ha rebutjat valorar l’abstenció en la votació del decret i ha assenyalat que cal preguntar als diputats populars al Parlament.

Vots en contra del PSIB i Més per Mallorca
La proposta fallida només ha rebut 18 vots favorables, 20 en contra i 18 abstencions. A més de Sílvia Tur i la resta de components del grup mixt, hi han votat a favor Més per Menorca, Podem i el Pi. En canvi, hi han votat en contra el PSIB i Més per Mallorca, mentre que el PP s’hi ha abstingut.
La llei de transport marítim fou aprovada el 2010 i de llavors ençà que el decret que ha de desenvolupar i concretar els aspectes generals de la norma no ha prosperat, tant en les legislatures amb governs progressistes com conservadors.
A més a més la diputada ha assenyalat que el novembre de 2017 sí que s’aprovà una moció que instava al Govern balear a aprovar el decret en sis mesos, un termini que finalitzà el passat mes d’abril sense que l’executiu hagi complert aquest compromís.

Millor dotació per l’oficina de l’IBAVI
Més enllà d’aquest assumpte, la diputada per Formentera presentà altres tres mocions, que sí que reberen el vistiplau del Ple del Parlament. Així, s’ha aprovat que a partir del 2019 es creï a la nostra illa el servei d’Atenció a les drogodependències, que dependrà directament de l’IBSalut. Una altra moció que ha prosperat és la de millorar la dotació de personal i cobertura presencial de l’oficina de l’IBAVI a Formentera, on s’hi ha de començar a prestar el servei d’Acompanyament a l’habitatge, per assessorar a inquilins i propietaris, i que està previst a la Llei de l’habitatge aprovada el passat mes de juny al Parlament.
Finalment, la Cambra Autonòmica també ha aprovat, amb l’abstenció del PP, la modificació de la llei de Consells insulars, amb la finalitat que es reconegui el caràcter singular de l’administració local de Formentera, que és ajuntament i consell simultàniament. Segons Tur aquest reconeixement obligarà al Govern autonòmic a «proveir» l’administració formenterera «de suport tècnic, jurídic i econòmic addicional en algunes matèries».

About Author

background