TOP
Una claqueta

Subvenció d’1 milió d’euros per a la producció i coproducció audiovisual

L’Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears (ICIB) ha fet pública la convocatòria d’una subvenció amb un pressupost total d’1.000.000 d’euros per a la producció i coproducció audiovisual. Llargmetratges, documentals, curtmetratges, minisèries o sèries web es podran veure beneficiats per aquesta línia d’ajudes en la que es recupera l’impuls del talent i les indústries culturals de les Illes Balears i s’augmenta la puntuació per mesures d’igualtat de gènere.

La directora gerent de l’ICIB, Diana de la Cuadra, explica que aquesta nova convocatòria «afavoreix les coproduccions amb criteris més acords a la natura d’aquests projectes que la convocatòria anterior, demanant que s’inverteixi el 125% de la quantitat subvencionada a les Illes». Aquesta línia d’ajudes també elimina el límit de pressupost que existia fins ara, que excloïa a les produccions de més d’1,8 milions d’euros. De la Cuadra explica que «així el Govern Balear podrà recolzar projectes de major repercussió que fins ara quedaven fora de les convocatòries de l’ICIB».

La nova convocatòria introdueix també els plans de sostenibilitat de les grans produccions, com a nou punt dins els criteris de valoració. Així mateix, s’assimilen procediments a altres institucions estatals com l’ICIB per simplificar la feina dels beneficiaris a l’hora de sol·licitar ajuts públics pels seus projectes. Esforç que s’està compartint amb altres institucions per fer-ho extensible a altres institucions de les Balears. I així, homogeneïtzar procediments i contribuir a la professionalització del sector.

De la Cuadra recorda que «tot i que es tracta d’una convocatòria ordinària, gran part de la feina feta aquests mesos ha estat la de revisió i consens del format de la subvenció amb el sector».

Podeu consultar la convocatòria d’ajuts per a la producció i coproducció audiovisual al BOIB de 29 de juny de 2024
https://intranet.caib.es/eboibfront/ca/2024/11943/688238/resolucio-del-president-de-l-institut-d-industries

 

Compartir

Comentaris (1)

  • Pedro Galli

    Según la frase “Los mismos que te otorgan ayudas y subvenciones, son quienes provocaron que las necesites”, puedes entender que la pobreza campa a sus anchas.
    “Primero te empobrecen para luego rescatarte”.
    Las ayudas y subvenciones son la prueba de la ineficacia del modelo socialista de gobierno, que hoy sin ellas España cierra.
    Tenemos en España una deuda desorbitada de 2,06 BILLONES (con B de BURRADA) de euros, con altos y variados impuestos, una economía sumergida de al menos 17%, una renta per cápita en Baleares (29.603 €) menor que la media española (31.300 euros), y disfrazado el PIB por los fondos NGEU. Así y todo gastamos en temas no esenciales. Estamos dejando una herencia en DEUDAS a nuestros hijos y nietos que no se merecen.

Deixa una resposta

PROGRAMES