TOP
Cartell d’activitats.

Tallers, conferències, gimcana, música i cinema per celebrar el Dia de l’Orgull

Sota el lema “Lluitar per la Igualtat és un orgull”, Formentera celebra el dimarts 28 de juny el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQA+.
L’àrea d’Igualtat ha preparat una sèrie d’activitats que, com destaca la presidenta del Consell i consellera d’Igualtat, Ana Juan, “estan destinades a conscienciar, donar veu i remarcar els drets i les realitats del col·lectiu a l’illa”. Juan ha desitjat que les persones residents “gaudeixin d’aquestes activitats”, entres les quals “també hi ha les dirigides a formació interna de treballadors del Consell i de càrrecs electes, dins del Pla d’Igualtat de Formentera que s’està desenvolupant des de l’any passat”.

Gimcana familiar
Les activitats començaran el mateix dia 28 de juny a les 17 h a la plaça de Sant Francesc. Amb una gimcana a càrrec d’ALAS. Les inscripcions i consultes es poden realitzar a igualtat@conselldeformentera.cat.

Cinema a la fresca
Dins del cicle Cinema a la fresca, el dimarts a les 22 h al Jardí de ses Eres es projectarà la pel·lícula Retrato de una mujer en llamas, de Céline Sciamma.

Concert de La Mare
El dimecres 29 de juny a les 22 h a la plaça de Sant Francesc actuarà La Mare, cantautora gaditana, que presentarà el seu tercer treball “Mi raíz”. L’amor a la mar és el marc temàtic d’aquest disc, on l’artista canta a les seves arrels amb amor i humor en perfecta sintonia, quedant cada cançó esquitxada d’elements i metàfores marines.

Sessió de treball oberta a la ciutadania
El dijous 30 de juny, a les 17 h, la sala de plens acollirà una sessió de treball per a ciutadania dins del Pla de Diversitat Sexual i de Gènere. El Consell està treballant en el I Pla de diversitat sexual i de gènere de l’illa i l’objectiu general d’aquesta proposta tècnica és l’elaboració d’un informe que promocioni la igualtat i la no discriminació de les persones LGTBI. És per això que la ciutadania està convidada a participar en una sessió que ajudarà a construir un Pla adequat a la realitat de Formentera.

És possible un esport més enllà del binari?
El diumenge 3 de juliol a les 20 h, Teo Valls, escalador, activista trans, terapeuta gestalt i shiatsu, guiarà la xerrada oberta ‘És possible un esport més enllà del binari?’ en Es Roco, de Sant Francesc. Serà una conversa entorn de la segregació per identitat de gènere en l’esport. Un debat en el qual es reflexionarà sobre els futurs possibles més enllà del binarisme de gènere i les formes d’habitar el món de l’esport, la construcció dels nostres desitjos i identitats i com afecten en el nostre dia a dia en l’escalada. Sobre el mateix protagonista, Teo Valls, el dimarts 5 de juliol, a les 19 h a la Sala d’Actes s’emetrà el documental “De Berta a Teo: Història d’un trànsit” i posterior col·loqui amb Teo Valls. Inscripcions i consultes a igualtat@conselldeformentera.cat

Accions internes dins del Pla d’Igualtat
Aquestes activitats obertes a la ciutadania es complementen amb altres accions internes del Consell de Formentera, com ara una formació en diversitat sexual i de gènere a personal de l’Escola d’Estiu, sessions de treball del Pla de Diversitat Sexual i de Gènere per a càrrecs electes el dimarts 28; i un grup de treball per a personal tècnic de diferents departaments del Consell el dia 29.

Així mateix, a la biblioteca Marià Villangomez de Sant Francesc s’exposaran les noves adquisicions de llibres de temàtica LGTBIQ+.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES