Els roig i negre celebren el primer gol de Pablo (foto: Pep Toni Bartolomé Tur)

Tres punts d’or! (Formentera 2 Santanyí 0)

El Formentera ha aconseguit una victòria de vital importància avui al Municipal de Sant Francesc al derrotar 2-0 el Santanyí, una de les revelacions de la tercera balear d’enguany i un rival directe, en un partit marcat per la pluja i pel respecte entre els dos equips.

El primer temps no ha comptat amb pràcticament ocasions de gol amb un Santanyí corpulent, segur en defensa, amb una pressió alta i que apostava pel futbol directe, procurant llençar contraatacs quan el Formentera perdia la pilota. El Formentera no s’acabava de trobar còmode i més enllà d’alguna tímida arribada i un potent xut de falta d’Aitor, no ha acabat d’inquietar la porteria rival. El Santanyí no ha fet massa més, però sí que s’ha planat amb perill en una ocasió, després de recuperar una pilota i una ràpida passada llarga que ha acabat amb Òscar aturant un potent xut que ha posat l’ai al cor als roig i negre.

Però els homes de Raúl Pérez han sabut tenir confiança i a la segona part han tingut moments de bona combinació de l’esfèrica, alentint el ritme de joc ara que els mallorquins ja no estaven tan frescos. I ha sigut en una falta al lateral de l’àrea visitant quan Daisuke l’ha posat mil·limètrica al segon pal perquè Bonilla rematés fort i Pablo només hagués d’espitjar-la dins sobre la mateixa línia de gol. Minut 15 i el més difícil, obrir la llauna estava fet.

El Santanyí ha volgut reaccionar i ha estat a punt d’empatar amb un xut al travesser que ha botat sobre la ratlla de gol. El Formentera ha aconseguit adormir el partit i al Santanyí li començaven a mancar les forces. I finalment, de nou d’estratègia, a la sortida d’un córner picat en curt, Théo ha posat un baló franc per a Garmendia que el basc ha col·locat ajustada al pal dret de la porteria mallorquina, sentenciant el partit al minut 86. Qui ho havia de dir, aquest Formentera que en la primera volta era un autèntic col·lador en jugades d’estratègies i ara ha fet d’aquesta possibilitat una garantia que li permet guanyar partits.

La setmana vinent els roig i negre s’enfrontaran al Mallorca B, eun un altre partit decisiu sobre gespa natural que podria deixar les coses molt encarrilades perquè el Formentera pugui jugar la següent fase que el portarà a lluitar pel play-off. Els homes de Raúl Pérez hi arribaran sumant sis jornades sense perdre, només havent encaixat dos gols en els darrers sis partits i amb la tranquil·litat d’haver reafirmat la segona posició i després de les ensopegades dels mateixos Mallorca i Santanyí en aquesta jornada. Tres punts els d’avui que, tal com va passar en la victòria a Sant Jordi, en són quatre perquè amb els dos 2-0 el Formentera fa seu el gol-average contra eivissencs i mallorquins.

El Formentera segueix segon i es col·loca a dos punts del Platges, que aquesta setmana descansava i que té dos partits menys. Recordem que el Formentera descansa en la darrera jornada i que és crucial arribar-hi amb un coixí de tres punts almenys amb relació al quart classificat.