TOP
Antoni Tur a Ràdio Illa.

Tur, sobre l’estany des Peix: feines acabades “a finals de maig” i el sistema funcionant “a mitjans de juny”

El conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, ha explicat a Ràdio Illa que ja s’han iniciat les primeres feines per a la regulació del fondeig a l’estany des Peix. Aquestes consisteixen en els treballs previs a la instal·lació dels pantalans flotants on amarraran 78 embarcacions, prop de la zona on hi ha l’aparcament dissuasiu, a la Savina.
Cal recordar que el projecte de regulació de fondejos de l’estany des Peix compta amb una concessió per a 15 anys i contempla una capacitat màxima de 285 embarcacions, de les quals 78 anirien en pantalans i 207 en fondejos ecològics, disseminats per tot el perímetre de la llacuna.
Sobre el reglament d’ús de l’estany, que definirà els criteris d’adjudicació dels fondejos i les normes d’ús de la regulació, Tur no ha concretat quan veurà la llum.

D’altra banda, el conseller també ha explicat que s’ha demanat al Govern balear una nova campanya de tractaments aeris per combatre la processionària. La plaga s’estén per àmplies zones de Formentera però encara no afecta la Mola, malgrat que ha registrat un creixement “alarmant”, segons el Govern. Tur també ha assenyalat les mesures que impulsa el Consell per combatre la plaga, com la retirada manual de les bosses o la col·laboració amb els caçadors, a més del material, com les estisores telescòpiques, que l’àrea de Medi Ambient (971.32.12.10) pot cedir als particulars.

Compartir

PROGRAMES