TOP
La grua on ha pujat el treballador. AMC

Un treballador puja a una grua per protestar per impagaments de la constructora i és denunciat per desordres públics

Aquest matí al voltant de les 7 h un home ha pujat a la grua d’uns 18 metres d’altura de les obres d’un edifici de l’avinguda Joan Castelló Guasch de Sant Ferran (davant de l’antiga escola) per protestar contra la decisió de l’empresa constructora de deixar de pagar-li les dietes i l’allotjament. Segons recull la diligència de la Guàrdia Civil, l’home s’ha negat a baixar de la grua fins que pogués parlar amb l’encarregat de l’obra, de la qual és treballador, ja que manifesta que l’empresa no està respectant les condicions acordades. Finalment, devers les 9.30 h un efectiu de la Guàrdia Civil l’ha convençut que havia de desistir de la seva actitud i ha baixat de la grua sense que es registressin més incidents. Fins al lloc dels fets també hi han acudit els Bombers del Consell de Formentera.
El treballador no ha resultat detingut, però ha acudit fins a la caserna de la Guàrdia Civil, on l’han informat que ha set denunciat d’ofici per un suposat delicte de desordre públic, per la qual cosa demà haurà de comparèixer com a investigat en un judici ràpid davant del jutjat d’Instrucció d’Eivissa.

Baixa mèdica
En declaracions a Ràdio Illa, l’home ha explicat que és titulat especialista en el maneig de grues i que és un treballador desplaçat des de la Península. Des del 2022 fa feina per la mateixa empresa amb la condició de rebre una remuneració per sufragar les dietes i l’allotjament. Segons exposa, es troba en situació d’incapacitat temporal (baixa mèdica) des de fa uns dos mesos i des del maig l’empresa ha deixat de pagar-li aquests dos conceptes. Sense aquest ingrés, argumenta que no pot continuar pagant el lloguer i el cost de la vida a Formentera únicament amb la remuneració de la baixa mèdica. Així mateix, assenyala que tampoc pot abandonar l’illa i tornar a la Península perquè durant el mes de maig té múltiples cites mèdiques per atendre la seva afecció tant a la salut pública com a la mútua de l’empresa.
Fonts de l’empresa, una constructora eivissenca, han informat Ràdio Illa que “fins ara” s’ha pagat tant les dietes com l’allotjament del treballador si bé han assenyalat que “no saben” si tenien intenció de continuar-ho fent.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES