TOP
Imatge des Campament.

Xerrada sobre la colònia penitenciària, a la Universitat Oberta per a Majors

El cicle de conferències de la Universitat Oberta per a Majors (UOM) a Formentera arriba el 18 de febrer a la segona jornada amb la conferència ‘La colònia penitenciària de Formentera (1940-42). Estat de la qüestió i algunes aportacions’, a càrrec de l’historiador i investigador Antoni Ferrer Abárzuza.
La xerrada sobre aquest indret històric, conegut a Formentera com es Campament, serà aquest divendres a les 17.00 hores en el Centre Social i de Majors de Sant Ferran i està oberta a gent gran a partir dels cinquanta anys.
El programa de xerrades de la UOM a Formentera compta amb la col·laboració del Consell i comprèn set actes, dels quals ja se’n va celebrar un el passat 4 de febrer, amb la conferència ‘Dormir bé, viure bé’, a càrrec del doctor Mourad Akaârir, professor de l’àrea de Fisiologia de la UIB.
A continuació, reproduïm el programa de la resta de xerrades de la UOM a Formentera. Totes comencen a les 17 h i se celebren en els centres de persones majors de Sant Ferran, la Mola i Sant Francesc.

18 de febrer (Centre social de majors de Sant Ferran)
‘La colònia penitenciària de Formentera (1940-42). Estat de la qüestió i algunes aportacions’, a càrrec del doctor Antoni Ferrer Abárzuza, historiador i investigador.

4 de març (Casa del Poble del Pilar de la Mola)
‘La Mola: notes de l’edat moderna i contemporània’, a càrrec de Felip Cirer, catedràtic de Llengua Catalana i Literatura.

18 de març (club de jubilats i pensionistes de Sant Francesc)
‘Objectius de desenvolupament sostenible: 17 eines per canviar el món’, a càrrec de Fina Darder, coordinadora del Fons Pitiús de Cooperació.

1 d’abril (centre social dels majors de Sant Ferran)
‘Principals plagues dels cultius de Formentera’, a càrrec d’Antònia Blanes, tècnica en producció agroalimentària de la Cooperativa del Camp de Formentera.

29 d’abril (club de jubilats i pensionistes de Sant Francesc)
‘Notes històriques sobre el pa, el vi i la carn a Formentera’, a càrrec del doctor Santiago Colomar, professor de l’IES Marc Ferrer.

13 de maig (centre social dels majors de Sant Ferran)
‘Llinatges de Formentera. Història i curiositats lingüístiques’, a càrrec de Joan Albert Ribas, filòleg.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES