Xoc de civilitzacions i diferents formes d’entendre la vida a l’espectacle ‘La Zanja’

La companyia Titzina Teatro torna a les Pitiüses per presentar la seva nova producció: La Zanja, una obra pròpia a resultes d’un treball de recerca i periodisme antropològic.

Xoc de civilitzacions
‘La Zanja’ explica la història de Miguel, tècnic d’una multinacional minera, que arriba a una explotació de la companyia a Sud-amèrica. Alfredo (l’alcalde) i la seva comunitat esperen aquest nou ‘descobridor’. Es produeix el retrobament de dos mons i formes diferents d’entendre la vida. Les ambicions, oportunitats i conseqüències de la implantació de la mina marquen el futur del poble i les relacions entre veïns.
Aquesta és la cinquena creació de la companyia, que s’ha produït a foc lent. Diego Lorca i Pako Merino —dramaturgs, directors i intèrprets— han fet, igual que en les altres creacions, un gran treball de recerca periodística antropològica, entrevistant i convivint amb els protagonistes.
La Zanja els va portar a viure al Perú on van investigar sobre una societat polaritzada entorn de l’economia de la mineria i van aprofundir en la història de Francisco Pizarro i Atahualpa el 1532, que va donar com a resultat l’inici de la relació entre dos mons desconeguts fins a aquest moment: Europa i Amèrica

Cal reservar entrada
L’espectacle s’escenificarà el dissabte 24 a les 20.30 hores, a la Sala de Cultura Cinema. El preu serà de 7 € per als majors de 25 anys, i de 5 € per als menors de 25 anys. Per a les persones en atur i autònoms sense activitat l’entrada és de franc. L’aforament serà limitat i s’ha de reservar entrada al correu electrònic reserves@conselldeformentera.cat abans del divendres 23 d’octubre a les 10 h.

About Author

Comments are closed.

background