Acción Francisco demana explicacions sobre la gestió dels gats i cans en espais naturals

En un comunicat fet públic ahir a la nit, l’organització protectora d’animals Acción Francisco assenyala una disposició del Consell Insular publicada al BOIB segons la qual «pel control de cans i gats assilvestrats» s’autoritza «la captura incruenta» per part dels caçadors.
En aquest sentit Acción Francisco destaca que no existeix «cap conveni» amb «cap protectora per al lliurament d’aquests animals» capturats i tampoc «cap veterinari» està realitzant eutanàsies. De manera que l’entitat es pregunta quines conseqüències pot tenir pels animals aquesta resolució.
Acción Francisco Formentera assegura en el comunicat que «entén que hi ha ocasions, com en el cas dels ambients insulars, en què cal dur a terme activitats de control i gestió de poblacions que impliquin la mort d’individus silvestres en situacions de superpoblació, espècies exòtiques invasores o depredadors d’espècies en perill d’extinció». Així, l’organització indica que «en aquests casos, les actuacions han de ser promogudes i estretament supervisades per les administracions públiques, podent comptar amb l’assessorament d’entitats científiques o mediambientals de reconegut prestigi».
La protectora anuncia algunes mesures, com la demanda al Consell que «modifiqui l’ordenança de caça per ser incompatible amb els drets universals de les mascotes i vulnerar articles del Codi Penal», la reclamació al Govern balear sobre «el treball de captura de gats a l’illa» i quin «estudi tècnic (…) avala aquesta mesura».
A més, Acción Francisco no descarta emprendre «accions judicials» si comprova que efectivament «s’estan matant cans i gats a Formentera amb l’excusa que són assilvestrats» i «s’està subvencionant» amb l’impost de turisme sostenible «la captura» de gats.

Reaccions del Consell i dels caçadors
Fonts del Consell Insular han informat que està prevista una reunió amb els representants d’Acción Francisco i que està previst donar explicacions públiques un cop realitzada aquesta trobada.
D’altra banda, fonts dels clubs de caça de Formentera consultades per Ràdio Illa han assegurat que els caçadors de la nostra illa no estan portant a terme ni eliminació ni captures de cans i gats.

About Author

background