TOP

El GEN – GOB utilitza els drons per estudiar la pressió del fondeig al litoral de Formentera

L’organització ecologista Gen-Gob ha emprat drons per estudiar la pressió del fondeig a les costes de la nostra illa en el marc dels treballs de camp del projecte “Posidònia i usos marins sostenibles a Formentera”, finançat amb els fons recaptats a la primera campanya del Save Posidonia Project.
Aquests treballs de camp, que s’iniciaren el passat mes de juliol, se centren a quantificar la pressió del fondeig damunt les praderies de Posidònia oceànica al litoral de Formentera, i avaluar el seu estat de conservació.
Els treballs realitzats a mitjans setmana passada han consistit en la realització d’una sortida per fotografiar totes les embarcacions fondejades a Formentera mitjançant la utilització de drons.
Així, el dimecres 29 d’agost es va sobrevolar bona part del litoral de Formentera amb dos drons per quantificar, geolocalitzar, calcular mida de les eslores i estudiar si les embarcacions es trobaven o no fondejades sobre Posidònia oceànica.


Amb aquesta finalitat, es varen contractar dues companyies de drons i es varen sobrevolar les àrees més utilitzades per les embarcacions. Un pilot va sobrevolar la zona compresa entre Punta Pedrera, es caló de s’Oli, i s’Espalmador i, novament, des de s’Espalmador fins a Punta Prima i la platja des Pujols. El segon pilot de dron va fotografiar la zona de Migjorn, des de Punta de l’Anguila fins as Copinar, la platja de Tramuntana des des Racó de sa Pujada fins a cala en Baster i es Quintalar i, finalment, la zona de cala Saona, des de Punta Rasa fins es caló d’en Trull.
Així, la densitat més gran d’embarcacions es va trobar entre la platja de ses Illetes i s’Espalmador.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES