Els escolars es capbussen a la posidònia

Una quarantena d’alumnes del col·legi de Sant Ferran han estat enguany els primers a submergir-se dins els fons marins per conèixer els valors de la posidònia i la riquesa natural de la nostra mar.
D’aquesta manera, es torna a brindar l’oportunitat a l’alumnat dels centres educatius de l’illa de conèixer el nostre medi aquàtic en primera persona. L’activitat portarà en total 110 alumnes de les escoles de Sant Ferran, la Mola i Mestre Lluís Andreu de Sant Francesc a fer ‘snorkel’ al Parc natural de ses Salines.
A banda del busseig, els joves també coneixeran una nova entrega de “Els secrets i les aventures de Posi“, una obra divulgativa sobre els valors de la posidònia oceànica.

Col·laboració amb Vell Marí
L’activitat la realitzen els professionals del centre de busseig Vell Marí, amb el finançament i patrocini del Consell a més de la Fundació per a la Conservació d’Eivissa i Formentera, Trasmapi i la Fundació Abel Matutes.
Les properes excursions amb els alumnes seran els dies 14,18 i 19 de juny. Aquesta activitat forma part de la campanya “Save Posidonia Project” que cerca divulgar la importància de la posidònia, una espècie marina declarada Patrimoni de la Humanitat que es veu amenaçada pel fondeig incontrolat d’embarcacions, la contaminació d’aigua marina, principalment la d’origen terrestre a través dels emissaris submarins provinents de depuradores, la descàrrega d’aigües de sentina de tot tipus de bucs, pràctiques de pesca destructiva, l’arribada d’espècies invasores i el canvi climàtic.

About Author

Comments are closed.

background