TOP
Patri Marí, Marta Uriarte i Imma Rosselló al De Far a Far.

Els usuaris del Centre de Dia elaboren esponges naturals amb cultius de Formentera

Avui la directora del Centre de Dia, Marta Uriarte, la treballadora d’aquest equipament, Imma Rosselló i la usuària, Patri Marí, han explicat el nou projecte que tenen entre mans: el Centre de Dia de Formentera participa en el Mercat Nadalenc oferint diversos models d’esponges naturals elaborades amb producte kilòmetre zero, concretament amb “luffa”, un vegetal molt paregut al carabassó.

El dijous 19 de desembre, de 10.30 a 12.30 h a la plaça de la Constitució, podreu adquirir aquests productes que versionen els tradicionals fregalls fets a la nostra illa. Un dels productes que s’ofereixen són els “kits” amb una esponja facial i una altra corporal, a un preu de 7 euros.
Les esponges han estat realitzades per una desena de persones amb discapacitat del Centre de Dia, que s’han encarregat de cultivar les plantes, recollir, blanquejar i transformar la matèria primera.
La recaptació de la venda de les esponges naturals es destinarà íntegrament a la inversió per elaborar més productes cosmètics per part dels usuaris del Centre de Dia.
En aquest sentit, hi ha en projecte produir sabons, bàlsams i altres productes que tenguin per base el romaní, la calèndula, la frígola o altres plantes de l’Hort Aromàtic, un projecte que des de fa anys ha engegat el Centre de Dia i que el 2017 fou reconegut amb el Premi Solidaritat de l’ONCE.

Compartir

PROGRAMES