La limitació de vehicles de Formentera es presenta a la Fira Trafic de Madrid

El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha presentat avui a la Fira Trafic de Madrid, el Saló Internacional de la Mobilitat Segura i Sostenible, la ponència: formentera.eco, sobre la regulació d’entrada de vehicles a l’illa de Formentera.
En la presentació el conseller ha explicat els projectes de mobilitat duts a terme a Formentera en els darrers anys com la creació de rutes verdes, peatonalització i regulació dels aparcaments als principals nuclis urbans, foment de l’ús de vehicles sostenibles, regulació d’accés al Parc Natural, regulació d’accés al far des Cap de Barbaria, aprovació del primer Pla de Mobilitat Sostenible i el projecte formentera.eco de regulació d’entrada de vehicles.
Sobre aquest darrer punt, Rafael González ha explicat com ha estat la posada en marxa d’aquesta mesura de regulació pionera a tot l’estat. Com a conclusions el conseller ha destacat que «aquest any hem aconseguit trencar amb la tendència alcista del nombre de vehicles a l’illa en temporada alta i hem incrementat l’ús de transports més sostenibles, com el transport públic o la bicicleta».

Perspectives de futur
Com a objectius de futur Rafael González ha anunciat la millora del transport públic i ampliació de la xarxa de rutes de verdes, a la vegada que consensuarà amb el sector social i empresarial de Formentera el camí a seguir per continuar amb el projecte de regulació la pròxima temporada. «Ho farem tenint en compte que una mobilitat sostenible és sinònim de turisme sostenible, que juntament amb altres mesures de conservació, ha de permetre preservar la nostra illa per les generacions futures», segons ha declarat.

About Author

Comments are closed.

background