TOP
Cartografia submarina de les praderies de posidònia.

L’atles de les praderies de posidònia estarà enllestit el maig de l’any vinent

L’Atles submarí de Balears, amb una cartografia completa de la ubicació de les praderies de posidònia, estarà finalitzat el maig de 2020 segons ha assegurat el Govern balear.
L’Atles, que abasta una superfície de 356 quilòmetres quadrats, suposa un pas més en la posada en pràctica del Decret posidònia i segons el conseller balear de Medi Ambient Miquel Mir, respon a “una de les principals demandes del sector nàutic”. Així mateix, serà “una eina de gran valor per a l’estudi científic d’aquesta planta marina”, recalca Mir.
Aquest document oferirà un mapatge de tots els fons marins fins a 35 metres de profunditat, excepte en aquelles zones en què hi ha evidències directes i fiables que no existeixen praderies. A les Pitiüses es preveu una extensió mínima a prospectar de 50 quilòmetres quadrats per a Formentera i altres 50 per a Eivissa.
Un cop finalitzada la cartografia, aquesta es publicarà al BOIB i tendrà rang legal. A més, es desenvoluparà una aplicació informàtica, disponible per a mòbils, que permetrà a l’usuari conèixer si es troba en zona de fondeig permès.
El projecte, finançat a càrrec de l’Impost de Turisme Sostenible, té un pressupost de 740.000 €.

Compartir

PROGRAMES