Totes les activitats del Dia Internacional de la infància a Formentera

El dia 20 de novembre se celebra el Dia Universal de la Infància arran de la Declaració Universal dels Drets Humans i la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets dels Nens (CDN), que comprometen als països a garantir que tots els nens i nenes puguin accedir a les condicions de vida i oportunitats que afavoreixin íntegrament, el seu desenvolupament i benestar.

Formentera renova com a Ciutat Amiga de la Infància
Una de les accions que promou la seva aplicació és el Reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància, atorgat al Consell Insular de Formentera el passat 17 d’octubre de 2014 i renovat enguany per 4 anys més segons ha informat la Secretaria Permanent del Programa Ciutats Amigues de la Infància.
Un municipi Amic de la Infància és un municipi compromès amb l’aplicació de la Convenció sobre els Drets del Nen i de la Nena. Per aquest motiu, la perspectiva de la infància es té en compte durant tot l’any a l’hora de programar activitats culturals, educatives, esportives, mediambientals i de lleure. Per commemorar el dia Universal de la Infància, des del Consell elaborem un programa en coordinació amb totes aquestes àrees durant tot el mes de novembre.

Programa d’activitats 
Sensibilitzar i empoderar les famílies és un aspecte fonamental per garantir els drets de nenes i nens. Per això s’ha programat el taller «Famílies en xarxa» organitzat per la FERYA i la xerrada «Jugar en línia» a càrrec d’IB-Jove.
Un altre aspecte fonamental és normalitzar la diversitat, tant la diversitat funcional com la diversitat d’identitat de gènere. Així, una de les activitats esportives pretén sensibilitzar pel que fa a l’esport inclusiu i s’han programat tallers a les escoles per posar en el centre les persones amb diversitat sexual i de gènere.

Els alumnes estudien la presència de plàstics a la platja
Les escoles són també un element clau, junt amb les famílies, en un altre àmbit: la protecció del medi ambient. Durant tot el mes de novembre, doncs, es comptarà amb la participació d’alumnes dels diversos centres educatius per participar en el projecte «Plàstic Zero» en què l’alumnat pren mostres d’arena de diferents platges perquè després sigui analitzada i es pugui detectar la presència de plàstics de cara a donar-hi solució.
El cartell també inclou activitats d’oci, com el taller de «Manga», l’espectacle «Improxoc» i l’activitat «Escape room» organitzades al Casal de Joves, la dinàmica «Cada pollo con su rollo» i les gimcanes i jocs de proves organitzades al pati del CEIP Sant Ferran; activitats esportives com la sortida amb «Walking Formentera» a la Mola, la diada esportiva familiar al Poliesportiu Antoni Blanc i les activitats d’esport inclusiu i adaptat organitzades al pati del CEIP Sant Ferran; activitats culturals com l’espectacle «Improaventures» i el documental «Camino a la escuela» a la biblioteca Marià Villangómez i l’espectacle «Safari» dins el cicle «L’illa a escena» a la Sala de Cultura Cinema.

About Author

Comments are closed.

background