TOP
Un helicòpter per al transport sanitari.

219 trasllats sanitaris en helicòpter des de Formentera durant 2022

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera (ASEF) ha informat de les actuacions més rellevants que ha dut a terme durant el 2022, entre les quals destaquen la inauguració del Servei d’Hemodiàlisi a l’Hospital de Formentera, una instal·lació que ja permet oferir als usuaris de la nostra illa “l’equitat assistencial a què tenen dret (…) amb el permanent desplaçament de professionals i serveis a Formentera”. La inversió total per a la posada en marxa, novament, del Servei d’Hemodiàlisi ha estat de 605.873 € i el nou recurs permetrà evitar prop de mig miler de trasllats a l’any per a la realització d’hemodiàlisi.
També a Formentera s’ha millorat la seguretat dels trasllats amb l’adquisició d’una llitera electrohidràulica d’última generació que ha suposat una inversió de prop de 15.000 €. Des de començament d’any s’han realitzat 219 trasllats en helicòpter des de l’Hospital de Formentera a Eivissa.

“L’any de la normalització”
Sobre aquests nous recursos assistencials, ASEF assenyala que “el 2022 ha estat l’any de la normalització després de la pandèmia de Covid-19” i afegeix: “L’any en què s’han pogut atendre projectes i millores que calien i que la pandèmia havia posat en pausa. Així, s’ha dotat de més tecnologia el Servei de Medicina Intensiva amb un nou ecògraf que permet millorar la capacitat diagnòstica i els tractaments, i alhora serveix per a l’àrea de formació com a referent en ecografia cardíaca en àmbit nacional”.
Però a més de la part assistencial, indica ASEF, s’han atès qüestions prioritàries actualment recollides al Pla Estratègic 2022-2024 de responsabilitat social corporativa, com és l’estalvi energètic en un moment de crisi com l’actual. La instal·lació de prop de 2.000 panells solars fotovoltaics per a la generació d’electricitat als Hospitals públics de les Illes Pitiüses, Can Misses i Hospital de Formentera, a més dels centres de salut de Sant Antoni de Portmany, Vila i Sant Jordi de ses Salines per part de Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic, ha generat un estalvi que supera els 125.000 € els dos darrers anys.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES