TOP
Ana Juan a Ràdio Illa.

38 dones ateses a Formentera per violència masclista des de principis d’any

La presidenta del Consell i també consellera d’Igualtat, Ana Juan, ha explicat a Ràdio Illa que enguany el Servei d’Informació i Atenció a la Dona ha atès, fins avui, a 38 dones víctimes de la violència masclista (tres més que durant tot l’any 2021 i cinc més que les 33 de 2020). D’aquestes 38 dones, 21 han set nous casos i la resta, 17, han set seguiment de casos anteriors. A més, aquest servei del Consell ha atès a sis menors víctimes de la violència masclista.
Així mateix, Juan ha recordat que continua actiu el programa SOIB Dona, que ofereix contractes de treball d’un any i està dirigit a víctimes de violència de gènere, perquè puguin reintegrar-se al circuit laboral. La presidenta ha fet públiques aquestes dades el dia abans del 25 N, la jornada internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona, que a Formentera es commemora amb diversos actes organitzats per Espai Dones en col·laboració amb el Consell.

Els actes de demà començaran a les 10 h a Ràdio Illa amb una taula rodona amb representants de l’àmbit social, de la psicologia, de sanitat, dels cossos i forces de seguretat i de l’àrea d’Igualtat. A la mateixa hora, a la plaça de Sant Francesc, s’instal·larà una taula informativa de la campanya No i Punt; i també hi haurà penjada de cartells. A més, a les 12 h es farà un minut de silenci a la plaça de la Constitució per condemnar la violència masclista i donar suport a les víctimes.
A les 17 h, se celebrarà la concentració a la plaça amb lectures realitzades per les dones voluntàries i presentació del manifest d’Espai Dones.
Els actes del 25N culminaran amb la projecció de la pel·lícula Solo una vez, els dies 25 a les 21 h, i 27 a les 20 h, a la Sala de Cultura, el Cinema. La pel·lícula de Guillermo Ríos Bordón és un thriller que gira al voltant d’aquesta problemàtica i està protagonitzat per Ariadna Gil, Álex García i Silvia Alonso.
D’altra banda, a l’Ajuntament Vell podeu visitar ‘Informe de camarera’, de l’artista canari Alejandro Robaina Vera, que aborda la problemàtica social i laboral d’un ofici majoritàriament feminitzat. La mostra es pot visitar fins al dissabte, 3 de desembre.

Contactes d’interès
El Servei d’Informació i Atenció a la Dona del Consell és un servei específic d’assessorament, amb un programa d’atenció integral a la víctima de violència masclista, en el qual s’ofereix un espai de confidencialitat, escolta activa, respecte i empatia; a més de l’acompanyament i suport en tot el procés de recuperació: atenció social, atenció psicològica específica per a víctimes de violència masclista, atenció psicològica per als fills de les víctimes i assessorament jurídic.
A més, el Servei està en constant coordinació amb la resta de recursos de les administracions per millorar l’atenció a la dona.

Servei d’Informació i Atenció a la Dona del Consell de Formentera: 971.32.12.71 i violenciagenere@conselldeformentera.cat

IB Dona: 971 17 89 89

Telèfon d’Atenció a les víctimes: 016

Urgències: 112

Cas punta Prima
Preguntada per la recent absolució dels acusats en el cas punta Prima, la presidenta ha declarat: “Me n’alegro moltíssim pels qui estaven imputats, ho he traslladat al company Escandell [actual conseller d’Hisenda] i ens alegrem perquè aquest malson d’11 anys ha finalitzat”. A més ha afegit: “I me n’alegro molt per tots els consellers que varen ser imputats”, en referència a la resta de responsables insulars del govern 2007-11 de Gent per Formentera (GxF). Així mateix, Juan ha recordat que “el secretari general del partit socialista ha manifestat públicament el màxim respecte cap a la decisió que varen prendre en el seu moment, que també va ser votada pels consellers socialistes. Naltros compartíem [aquella decisió], el PSOE sempre ha treballat i treballarà per a la protecció del territori”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES