TOP
Els ocupants del ferri sinistrat arribant a la Savina.

Rescatats sans i estalvis els ocupants del ferri sinistrat prop de l’illot de Castaví

Els dotze passatgers i cinc tripulants del ferri Eco Lux de Baleària, que feia el trajecte entre Vila i la Savina, han estat rescatats sense que s’hagi produït cap ferit després que el vaixell hagi patit un impacte que ha provocat una via d’aigua prop de l’illot de Castaví, al voltant de les 21.30 h. En aquell moment, la tripulació ha indicat al passatge que es posés les armilles salvavides i al cap d’uns minuts, els ocupants han abandonat el vaixell i han pujat a bord de balses d’emergència, on han esperat el rescat durant més d’una hora. El capità de l’Eco Lux i el cap de màquines s’han quedat a bord del vaixell sinistrat, que ha quedat semienfonsat per la part de popa-estribord prop des Pas des Trucadors, en una zona d’escassa profunditat.

Baleària Eco lux semienfonsat prop des Pas des Trucadors. Foto: JAA

Segons ha explicat Baleària, des del primer moment s’han activat els protocols de seguretat i la companyia s’ha coordinat amb Salvament Marítim per dur a terme l’evacuació dels ocupants del ferri, que s’anava a realitzar amb el vaixell ‘Salvamar Markab’. El primer a arribar al lloc dels fets ha estat el ferri Formentera Exprés de Mediterrània Pitiüsa, però la poca profunditat del fons ha dificultat el transbord dels passatgers. Amb el mateix obstacle s’ha trobat l’embarcació de Salvament Marítim.

Imatge del dron de la Policia Local mentre sobrevolava el ferri accidentat.

Arribada a la Savina
Finalment els passatgers han arribat al port de la Savina sans i estalvis a les 23.40 hores després de ser rescatats per una embarcació pneumàtica semirígida d’Isla Azul a bord de la qual, a més de responsables d’aquesta empresa, també hi havia personal de Baleària. Alguns passatgers s’han marejat després de la dilatada espera a bord de la balsa, si bé la majoria han desembarcat amb bon estat d’ànim però amb la roba mullada i amb sensació de fred. En arribar a terra, s’han sotmès a un reconeixement mèdic del Servei de Salut que s’ha dut a terme a l’estació Marítima, sense que hagi transcendit cap incidència destacable.
L’helicòpter de Salvament Marítim s’ha traslladat a la zona de l’accident per si hagués estat necessària la seva intervenció. A més de familiars dels passatgers i tripulants, fins al port de la Savina s’han desplaçat efectius de la Policia Local, Guàrdia Civil, Protecció Civil, Socorristes de Formentera, una ambulància medicalitzada del Servei de Salut i el conseller insular d’Interior, Josep Marí.

Treballs a l’Eco Lux
A la mitjanit, bussos d’una empresa especialitzada d’Eivissa estaven realitzant immersions per avaluar les conseqüències de l’accident en el casc de l’Eco Lux. Més personal de Baleària també s’ha desplaçat fins al ferri sinistrat i segons fonts properes a l’operació, no s’hauria produït cap vessament de combustible.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES