TOP
Els històrics i ja desapareguts dirigents unionista i republicà respectivament, Ian Paisley i Martin McGuinness, en una imatge icònica del procés de pau a Irlanda del Nord.

“El jovent d’Irlanda del Nord cada cop està més a favor de la reunificació”

Enguany fa cent anys de la independència d’Irlanda, un país que sol caure bé a tothom. També les darreres setmanes hem vist imatges de disturbis als carrers de Belfast i Derry, bàsicament provocats per joves unionistes (protestants en la immensa majoria) que han calat foc al carrer per les repercussions de l’aplicació de l’acord del Brexit a les illes britàniques, que, de facto, imposa, per primer cop, una mena de frontera entre l’Ulster -encara sota domini britànic- i Anglaterra i Escòcia. De la situació política a Irlanda del Nord i de la fortalesa del procés de pau iniciat el 1998 després tres dècades de conflicte civil que va deixar més de 3500 morts, n’hem volgut parlar amb el veterà professor i històric dirigent del Sinn Féin, Pat Rice. No us perdeu aquest especial de Ràdio Illa emès avui al De far a far:

 

 

Compartir

PROGRAMES