TOP
Fragment del cartell d’activitats.

Formentera celebra el Dia de l’Orgull

L’àrea d’Igualtat i LGTBIQA+, ha presentat avui el cartell d’activitats per celebrar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQA+ que tindrà lloc dilluns vinent. Sota el lema “Lluitar per la Igualtat és un orgull”, el cartell recull una sèrie d’activitats organitzades per visibilitzar i donar suport a les diferents realitats del col·lectiu i destinades a tots els públics.

Xerrada
Aquest dijous a les 19.30 h es farà una xerrada en línia titulada Per què la necessitat d’un dia de l’orgull LGTBIQA+ si no hi ha un dia de l’orgull hetero? a càrrec d’Alejandro Piña Redondo. En aquesta conferència s’explicarà per què aquest col·lectiu necessita tenir un dia per visibilitzar la seva lluita. Les inscripcions es poden fer enviant un correu electrònic a igualtat@conselldeformentera.cat

Dinàmica familiar
El divendres a les 19.00 h al Jardí de Ses Eres, s’ha organitzat una dinàmica familiar basada en dues activitats, d’una banda es farà la projecció del documental interactiu Trans* Happy, que anirà seguit d’un debat al qual són convidats infants, pares i mares per fer entendre a petits i grans la diversitat de sentiments i identitats que tenim les persones. Després es farà una activitat titulada Contes amb orgull, en què s’explicaran històries per a infants relacionades amb temàtica LGTBIQA+. Aquesta jornada està organitzada per Chrysallis.

Dia de l’orgull, un dia de color
Dilluns vinent, Dia Internacional de l’Orgull, el Consell vol omplir aquesta celebració reivindicativa de color i convoca a través de les xarxes un repte: que els ciutadans i ciutadanes se sumin al dia de l’orgull i pugin a les xarxes fotos pròpies preses a Formentera en algun dels llocs pintats amb la bandera LGTBIQA+. N’hi ha un a cada nucli urbà, així que hauran de cercar-los i compartir-los a través de Facebook, Twitter o Instagram etiquetant al perfil oficial del Consell i posant el hashtag #diadelorgull #lluitarperlaigualtatesunorgull.

La bandera, visible a tots els nuclis urbans
La consellera d’Igualtat i LGTBIQA+, Vanessa Parellada, ha recordat que “el passat 17 de maig, coincidint amb la celebració del dia contra la LGTBIQA+fòbia, vàrem començar a pintar amb els colors de la bandera del col·lectiu diversos elements del mobiliari urbà de l’illa, concretament un banc a Sant Francesc i un pas de vianants a Sant Ferran. Ara, amb la celebració del Dia de l’Orgull finalitzam aquesta iniciativa i abans del dilluns 28 s’haurà pintat un element del mobiliari urbà amb aquest símbol a cada nucli urbà de l’illa, en concret un pas de vianants a la Savina, un altre as Pujols, un banc as Caló i un altre a la Mola”. Aquests elements són els que hauran de sortir fotografiats al repte plantejat a les xarxes.

Film i racó de llibres
Finalment, el dimarts 29 es farà una projecció al Jardí de Ses Eres dins el cicle de Cinema a la fresca amb la Pel·lícula XXY, de l’argentina Lucía Puenzo. Abans del film es projectarà el curtmetratge (A)NORMAL, de Miguel Parra, premiat a la setena edició del Formentera Film Festival d’enguany.
Així mateix, a la biblioteca Marià Villangómez es crearà un racó amb llibres de temàtica LGTBIQ+ cedits per Chrysallis. Aquest programa també compta amb la col·laboració de Sa Clau de s’Armari.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES