TOP
Veler “Ilusa” varat sobre un llit de roques. Foto: PCS

Un veler amb dos tripulants embarranca prop de sa Sèquia

Un veler ha aparegut aquest matí embarrancat a les nostres costes prop del canal de sa Sèquia. L’embarcació, d’uns sis metres d’eslora i de nom Ilusa, comptava amb dos tripulants que eren a bord en el moment de l’incident, encara que cap d’ells ha patit ferides i han pogut sortir del veler sense dificultats.

Sense vessaments
Els Bombers de Formentera s’han desplaçat a la zona de l’embarrancament a primera hora del matí, on també hi han anat poc després els Agents de Medi Ambient per valorar l’estat de l’embarcació i comprovar si s’havia produït algun vessament contaminant. En principi, però, no se n’ha detectat cap i, per tant, no ha calgut activar cap control anti contaminació ni tancar el canal de sa Sèquia que comunica amb l‘estany Pudent.

Instantània del veler varat a primera hora del matí.

Previsió prèvia de vents del nord
Fonts properes a Ràdio Illa han apuntat que s’especula que l’incident hauria estat causat per la combinació de ratxes de vent del nord que s’apreciaven a la zona la nit passada i la possibilitat que l’àncora de l’embarcació no s’hagués agafat de forma òptima al fons arenós de la zona.
Sembla que la propietat del veler ja ha iniciat tràmits amb una empresa especialitzada per extreure lIlusa de les roques on ha quedat varat.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES