TOP
Cues en hora punta per arribar a Sant Ferran. Foto: 7bts

Formentera.eco 2021: Trànsit excessiu i saturació en les hores punta a les carreteres de l’illa

L’ocupació de turismes de visitants ha estat superior al 90% durant vint-i-quatre dies del mes d’agost, amb cinc dies en què s’ha arribat al 100%. En el cas de les motos, han set 11 dies d’agost al 100% d’ocupació i un total de 19 dies superior al 90%, unes xifres que s’han donat a conèixer avui en la presentació del balanç de la tercera temporada d’aplicació de la regulació i circulació de vehicles del projecte formentera.eco.

Donar continuïtat a la rebaixa del sostre de vehicles
En l’apartat de valoracions de les xifres d’enguany, el conseller de Mobilitat, Rafael González, ha assenyalat que en aquesta temporada, tot i assolir-se els objectius establerts, “el trànsit a les nostres carreteres continua sent excessiu i es produeixen moments de saturació en les hores punta. Per aquest motiu, hem de continuar rebaixant el sostre de vehicles els anys vinents, un fet que demostra que Formentera ha de continuar endavant amb aquest projecte per aconseguir una mobilitat cada vegada més sostenible, adequada a la capacitat d’acollida de l’illa i satisfactòria per als residents i visitants”.

Així mateix, González ha destacat “la correcta aplicació de la regulació, sense desajustos ni incidències destacables” i ha agraït “la col·laboració mostrada en tot moment per les empreses navilieres, que han informat els seus clients durant aquests dos mesos, i de les empreses de lloguer de vehicles, pel seu compliment generalitzat de la regulació”.

formentera.eco
La regulació d’entrada de vehicles de formentera.eco durant la temporada estival de 2021 fixava el sostre de vehicles en 20.591, una xifra 4% inferior al sostre de vehicles del 2020, que va ser de 21.487, i un 8% inferior al sostre de vehicles del 2019, que va ser de 22.382. En els propers dos anys està prevista una baixada del 8% del sostre de vehicles.

Enguany, la regulació s’ha ampliat dos setmanes; la darrera de juny i la primera de setembre. Les dades registrades pel Consell de Formentera ofereixen una mitjana diària de 17.963 vehicles durant els setanta-sis dies de regulació, del 24 de juny al 7 de setembre.
Si es comparen aquestes dades amb les d’anys anteriors, s’han de tenir en compte únicament les xifres de juliol i agost. Així, les dades registrades aquest 2021 ofereixen una mitjana diària de 18.138 vehicles, una xifra un 4,4% inferior a la del 2020, quan hi va haver de mitjana 18.969 vehicles acreditats.
Si se segreguen les dades per mesos, la mitjana diària de l’última setmana de juny va ser de 16.170, la de juliol de 17.578, la d’agost de 18.697 i la de la primera setmana de setembre de 18.201, mentre que el 2020, la mitjana diària de juliol va ser de 18.322 vehicles i la d’agost, de 19.616.

Quotes esgotades durant l’agost
Com ja va passar durant l’anterior exercici, en aquest tercer any de regulació s’han esgotat les quotes de vehicles de visitants en algunes jornades d’agost.

En el cas dels turismes, aquest fet s’ha produït en cinc dies d’agost: el dissabte 14, el diumenge 15, el dilluns 16, el dijous 19 i el divendres 20. L’any passat, aquest fet es va produir en quatre dies d’agost: el dijous 13, el divendres 14, el dijous 20 i el divendres 21. A més, l’ocupació de turismes de visitants ha estat superior al 90% durant vint-i-quatre dies d’agost, del 4 al 27 d’aquest mes.

En el cas de les motos, aquest fet s’ha produït en onze dies d’agost: del dissabte 14 al diumenge 22, el dijous 26 i el divendres 27. Mentre que l’any passat, aquest fet es va produir en quatre dies d’agost: el dijous 13, el divendres 14, el dijous 20 i el divendres 21. A més, l’ocupació de motos de visitants ha estat superior al 90% durant dinou dies d’agost.

Quadre d’ocupacions de juliol i agost.

 

Consell d’Entitats
Una volta es disposi de les dades de l’estudi d’aforament de la xarxa viària, dut a terme aquest passat agost i que s’espera que estiguin disponibles a l’octubre, el titular de Mobilitat ha avançat que en el marc del Consell d’Entitats, s’iniciaran les reunions amb el sector social i empresarial de l’illa per valorar aquesta tercera temporada i treballar en la temporada vinent.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES