TOP
Barca a s’Estufador. Arxiu

Matinada amb dues arribades més: 81 persones migrades durant el cap de setmana

Aquesta matinada han arribat a Formentera dues embarcacions més amb un total de 25 persones migrades, segons ha informat la Delegació del Govern, que ha afegit que hi ha un operatiu de rescat en marxa a l’illa, de manera que la xifra podria elevar-se les pròximes hores. La Delegació no ha informat sobre els punts de desembarcament o la nacionalitat dels detinguts, si bé les arribades similars registrades els darrers mesos eren de persones originàries d’Algèria.
Amb la primera de les embarcacions de la matinada hi viatjaven 14 homes i en la segona, 10 homes i una dona. Tots ells han set traslladats a Eivissa, on passen a estar sota la custòdia de la Policia Nacional durant un màxim de 72 hores, mentre se’ls hi tramita l’expedient de devolució. Posteriorment aquestes persones passaran al circuit assistencial d’ONG (sigui a les Illes o a la Península) o bé viatgen per ser ingressats en un Centre d’Internament d’Estrangers (CIE), tot i que durant les darreres setmanes, segons ha indicat la Delegació del Govern, no hi ha hagut places lliures.
Amb les dues arribades notificades avui ja són 81 les persones que han recalat a Formentera durant el cap de setmana, després que ahir dissabte s’interceptessin 56 persones més a bord d’almenys tres embarcacions: 13 al matí i, a la tarda, 24 i 19 més. Des del passat diumenge han arribat a l’illa 134 persones. D’ençà que començà l’any s’ha comptabilitzat l’arribada en barca de 287 persones migrants en aigües o territori formenterer.
En el còmput autonòmic, en les darreres hores altres set embarcacions han arribat a Mallorca (cinc a Cabrera i dues a Cala Figuera, Santanyí), amb un total de 109 persones a bord.

Detingut el patró de l’embarcació des Caló
La Delegació del Govern ha informat que ahir a les 19.20 hores es va presentar a la caserna de la Guàrdia Civil un home de nacionalitat algeriana a qui s’ha identificat com el patró de l’embarcació que recalà durant el matí as Caló amb 13 persones a bord. L’home ha set detingut i la Policia Nacional col·labora en la seva identificació mentre els equips territorials de la Policia Judicial d’Eivissa instrueixen diligències.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES