TOP
Algunes de les barques arribades en els últims dies a Formentera, en el port de la Savina.

Detinguts dos patrons de barques de migrants

A les 2.30 h de la passada matinada la Guàrdia Civil ha detingut a dos homes de nacionalitat algeriana que es trobaven a la platja de Migjorn com “a presumptes autors d’un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers”, segons ha informat la Delegació del Govern. Els detinguts han set sorpresos pels agents mentre intentaven “proveir [de combustible] una embarcació de 8 metres d’eslora, dotada de dos motors de 250 CV” que es torbava “fondejada a la platja” i a bord de la qual s’han observat “indicis d’haver estat utilitzada per al tràfic il·lícit de persones”. En el moment de ser descoberts, els detinguts han intentat evadir-se amb l’embarcació, que finalment ha quedat intervinguda. Es tracta de la tercera detenció d’un presumpte patró els darrers dies, després de l’home que fou arrestat després de presentar-se a la Caserna de la Guàrdia Civil de Formentera el passat dissabte.
Crida l’atenció el tipus d’embarcació localitzada a Migjorn, que té poc a veure amb la majoria de barques que empren els migrants, que normalment són d’eslora inferior, d’uns 5 o 6 metres, estan equipades per un sol motor i de poca potència, i no compten ni amb sistema de navegació GPS o llums de senyalització.

Dues barques més arriben a les últimes hores
Paral·lelament a la detenció dels presumptes patrons, des de la mitjanit i fins a les 4 h de la matinada s’ha interceptat a 11 persones d’origen nord-africà a s’Estufador i 11 més, entre les 07.50 h i les 10 h d’avui, as Caló des Mort. Tots ells en aparent bon estat de salut.

Una de les barques ha tocat terra a s’Estufador. Foto: Jaume Escandell.

En el còmput des de dissabte fins avui, 128 persones migrades han recalat a Formentera a bord de 9 embarcacions. D’ençà que començà l’any s’ha comptabilitzat l’arribada en barca de 334 persones migrants en aigües o territori formenterer.
Des de dissabte a altres illes també s’han produït arribades, com les 175 persones que han desembarcat a Mallorca a bord d’11 barques o les 19 que han recalat a Eivissa en una embarcació.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES