TOP
L’atenció presencial a les oficines de l’Ibavi a Formentera es limita als dilluns de 9 a 14 h. Foto: Ibavi

La quimera de les ajudes al lloguer. Més de 40 dies per una cita a l’Ibavi de Formentera

L’Ibavi està donant cites presencials amb cinc setmanes i mitja de retard a Formentera, on l’atenció presencial a les oficines d’aquest servei es limita als dilluns de 9 a 14 h des de fa tres anys. Com es pot veure al següent comprovant, demanat aquest dimecres 6 d’octubre, la cita més propera s’està programant per al dilluns 15 de novembre, 41 dies després de la petició.

Aquest retard complica les gestions dels residents a Formentera pocs dies després que el Govern hagi obert la convocatòria d’ajudes al lloguer 2021, una convocatòria que s’iniciava divendres passat, 1 d’octubre i que, precisament, estableix com a termini el dilluns 15 de novembre com a data límit per presentar-ne les sol·licituds.
Les ajudes es poden sol·licitar de forma telemàtica, però qualsevol consulta presencial per demanar assessorament sobre aquests ajuts és, des d’ahir, gairebé inviable a la nostra illa abans del 15 de novembre. Qui no hagi demanat cita encara, haurà de desplaçar-se a les oficines de l’Ibavi a Eivissa, Menorca o Mallorca, on aquest servei, a diferència de Formentera, està disponible entre quatre i cinc dies a la setmana segons l’oficina.

Podrien perillar les ajudes per als sol·licitants de Formentera
D’altra banda, el Govern anunciava dijous passat, en la presentació de les ajudes al lloguer 2021, que enguany aquestes es tramitaran per ordre d’arribada, amb pagaments parcials i per blocs, fins que s’esgoti la partida. Tenint en compte que la ciutadania de la resta d’illes té molts més dies hàbils per a informar-se, sol·licitar i tramitar aquestes ajudes, hi ha la possibilitat que, a causa del retard per manca d’atenció presencial a Formentera, les persones sol·licitants d’aquestes ajudes a la nostra illa, es quedin enguany sense cobrar-les, generant-se un nou greuge comparatiu amb la ciutadania de la resta de les Illes Balears.

Oficina Insular de l’Habitatge
Cal recordar que l’actual vicepresidenta primera i consellera d’Habitatge, Ana Juan, va anunciar el 2019 l’obertura d’una Oficina Insular de l’Habitatge, en coordinació amb l’IBAVI, per a tractar de donar solució al gran problema d’habitatge, en el punt número 50 del programa electoral de la seva formació.
“Dentro de un plan de vivienda digna, crearemos una Oficina Insular de Vivienda desde la que se gestionará un registro de vivienda de alquiler, se habilitará una partida de ayudas a la reforma de la vivienda de alquiler y se dará cobertura, tanto a propietarios, como a inquilinos. Estas acciones se coordinarán con la Oficina del IBAVI. Facilitaremos la tramitación para optar a subvenciones de ayudas de alquiler de la CAIB.”
Aquest projecte, fins ara, encara no s’ha transformat en cap realitat palpable.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES