TOP
L’establiment es troba al carrer Tramuntana des Pujols.

La Guàrdia Civil demana el tancament d’un local des Pujols que relaciona amb la prostitució

La Guàrdia Civil ha remès un informe al Consell de Formentera en què sol·licita que la institució insular inicii l’expedient de tancament d’un local des Pujols que estaria relacionat amb la prostitució i que s’anuncia, en el cartell exposat en un portal del carrer Tramuntana (vegeu imatge), com a “Kentucky Formentera”.
En aquestes diligències no s’han denunciat ni tampoc s’investiguen delictes vinculats amb la prostitució, com el tràfic de persones o les coaccions per exercir-la. En canvi, segons fonts pròximes al cas, l’informe de l’institut armat assenyala que aquest local estaria relacionat amb la prostitució i que per tant s’hi porten a terme activitats diferents de les que estan reconegudes en el seu permís d’obertura, cosa que constituiria una infracció administrativa i motivaria la petició de clausura. El Consell de Formentera ha informat que en els arxius de la institució consta que aquest establiment opera conforme a una llicència de bar amb activitat musical d’amenització.
La Guàrdia Civil començà a investigar aquest bar arran que s’hagués denunciat el robatori d’un telèfon mòbil a una de les dones que presumptament exercien la prostitució. Aquesta denúncia donà peu a què agents de l’institut armat portessin a terme una inspecció de l’establiment el passat octubre. En aquesta visita, els guàrdies, a més de detectar que un individu era portador d’una quantitat per a ús personal de cocaïna, van constatar la naturalesa de les activitats relacionades amb el local.

La versió del Kentucky
Ràdio Illa ha contactat amb la persona que consta com a administradora única de la societat que opera el Bar Kentucky, qui ha preferit que el seu nom no aparegui publicat. Segons la seva versió, el Kentucky no té cap relació amb l’activitat de la prostitució, si bé reconeix que just davant de la porta del local “en una zona comunitària” hi ha la presència d'”al·lots i al·lotes, prostitutes i gais”. Des del bar s’admet que aquesta circumstància afavoreix el rendiment econòmic del negoci i per això, algun dia se’ls pot “convidar a algun xupito“. “Tots els bars de nit voldrien tenir prostitutes i gais entre els seus clients, perquè fan molta despesa”, ha declarat. Segons aquesta versió, a l’estiu per aquest petit espai que hi ha davant del Kentucky poden arribar a passar una cinquantena de persones al dia que fins i tot alguna vegada li han provocat danys, com el “trencament d’algun vidre”.
Així mateix la persona administradora ha assegurat que el seu negoci tampoc té cap relació amb la finca propera on hi hauria diversos pisos que “lloguen les al·lotes” per, suposadament, exercir la prostitució. En aquest sentit, la persona consultada ha assenyalat que aquesta finca “està plagada” i que “des de la planta zero fins a la tercera” s’emprarien els pisos per aquesta finalitat. A més, ha advertit que “la prostitució a Formentera l’han de buscar a internet i en els pisos privats, no en un bar”.
D’altra banda, la mateixa font ha declarat que el bar Kentucky està tancat des del 9 de febrer de 2020 i quan la Guàrdia Civil realitzà la inspecció el passat octubre, en el local només hi havia el fill de la persona administradora consultant internet i que hi havia altres persones a fora, al costat de la porta, entre elles la companya del fill amb “un parell d’amigues” que res tendrien a veure amb la prostitució.
Sobre la possibilitat de reobrir l’establiment, des del Kentucky s’indica que podria ser “el pròxim estiu” tot i que s’apunta que el local és un subterrani “amb poca ventilació” i que per aquest motiu “pot ser perillós obrir-lo pel tema covid”.

Consell: expedient obert
Des del departament de premsa de la institució insular s’ha confirmat que “per part dels cossos i forces de seguretat de l’Estat s’ha demanat al Consell de Formentera actuacions en relació amb l’establiment”. Cal destacar que el Kentucky es troba tancat, de manera que, en cas que fos necessari, els inspectors del Consell no podrien accedir al local per comprovar que efectivament existeix una divergència entre l’activitat que s’hi declara i la que es portaria a terme segons l’informe de la Guàrdia Civil.
Sobre les activitats relacionades amb el local que es descriuen en aquest document, Ràdio Illa ha pogut comprovar que durant el mes de novembre un home va cridar al telèfon de contacte de l’establiment, on una persona l’informà que “el local estava tancat, però que d’un dia per l’altre, podia facilitar trobades amb una al·lota” que s’hauria de desplaçar “des d’Eivissa”.
L’informe de l’institut armat que demana la clausura es va efectuar durant el mes d’octubre, i de moment el Consell no ha executat el tancament i ha informat que hi ha “un expedient en curs en el qual es realitzaran les actuacions pertinents per part de cadascuna de les administracions i autoritats competents”.
El Consell ha fet pública la seva voluntat d’erradicar la prostitució de Formentera. El passat 2 de novembre, durant la presentació dels actes del Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència contra les Dones, la presidenta, Ana Juan, anuncià que un dels principals objectius de l’àrea insular d’Igualtat serà denunciar i combatre la prostitució a l’illa: “Hem de treballar en aquest sentit, en polítiques que protegeixin les dones d’aquesta xacra”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES