Andrea Romero en el 39 Cros Internacional d’Itàlica.

Andrea Romero, camí de l’Europeu de cros

L’atleta formenterera Andrea Romero Escandell es classificava ahir tercera a la carrera sub-23 del Campionat d’Espanya de camp a través per clubs, celebrat manera conjunta amb el 39 Cros Internacional d’Itàlica, a la localitat sevillana de Santiponce.
Romero, que és subcampiona estatal de l’especialitat, resultat que va aconseguir el passat mes de febrer a Getafe, sols va ser superada per la palentina Carla Gallardo i la catalana Elia Saura.

Carrera entre ruïnes romanes
La deixebla de José Antonio Redolat va aconseguir la tercera posició definitiva quan mancant 600 metres per al final va avançar a la navarresa Maite González, encara que no va poder atrapar a les dues atletes que es van disputar la victòria. La formenterera va finalitzar amb un temps de 18 minuts i 43 segons els 5.445 metres que havien de completar les corredores sub-23 al circuit situat entre les ruïnes romanes d’Itàlica, espai que acollia per primera volta en la seva història aquesta competició.

Tercera participació en un europeu
A més dels podis per equips, aquesta competició també definia tres places directes en el cas de la categoria sub-23 per a formar part de la selecció espanyola que acudirà a l’europeu de camp a través de Dublín que es disputarà el 12 de desembre. Així, Romero té garantida ja la seva participació en la cita continental. Aquesta serà la tercera volta que formi part del combinat estatal en els Europeus de cros, després d’haver acudit a Šamorín el 2017 i Lisboa el 2019, en totes dues ocasions com a sub-20.