TOP

La meitat de les nits de juny a Formentera van ser tropicals

Segons dades compilades per l’Aemet, el passat mes de juny ha set el primer de la història en el qual s’ha registrat una ona de calor a les Pitiüses des que hi ha registres. La responsable va ser una massa d’aire càlid de procedència africana que va durar cinc dies, del 14 al 18 i que ens va deixar una màxima de 37,6 graus el divendres 17.

El juny, doncs, ha estat molt càlid, amb una mitjana de 25,5 graus a la nostra illa, 2,5 graus per sobre de la mitjana normal, mentre que la mínima més alta registrada va ser de 23,9 graus. Així, el mes passat la meitat de les nits a formentera, 16 en concret, van comptabilitzar-se com a tropicals, és a dir, amb temperatures que no van baixar dels 20 graus, quan el normal hauria set que haguéssim patit vuit nits amb aquestes calorades, la meitat.

Pel que fa a pluges, es va registrar una mitjana de precipitació d’1,6 litres per metre quadrat, quan el normal són 6,3, suposant això un 75% menys de precipitacions de l’usual. Això si, hi va haver dues jornades amb precipitacions acompanyades de fang, quan la mitjana és de 0,7.

Quant a ratxes de vent, les màximes van ser de 53 quilòmetres per hora, uns vents forts que, tota manera, sols es van registrar durant una jornada a la nostra illa.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES