TOP
Vacuna de la verola del mico.

Arriben a Formentera les primeres quatre vacunes de la verola del mico

La primera remesa de vacunes, 28 per a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera ja són als congeladors del Servei de Farmàcia de l’Hospital Can Misses. S’han repartit 95 dosis per totes les illes seguint dos criteris: proporció poblacional i casos detectats a cada illa. A Mallorca li han correspost de moment 60, 24 a Eivissa, 4 a Formentera i 7 a Menorca. Està previst que vagin arribant més enviaments a mesura que el Ministeri els vagi repartint.
Les vacunes s’administraran a l’Hospital Can Misses i els candidats han de seguir els criteris següents:

a) Preexposició. Persones menors de 45 anys que mantenen pràctiques sexuals d’alt risc incloses dins de les indicacions de la profilaxi preexposició al VIH (PrEP) o amb infecció pel VIH en seguiment a les consultes hospitalàries i que no hagin passat la malaltia. També s’administrarà a persones amb un risc d’exposició molt alt.

b) Postexposició. Contactes estrets confirmats amb alt risc de malaltia greu (població infantil, embarassades i persones immunodeprimides) i personal sanitari assistencial i de laboratori en contacte amb casos confirmats o mostres i que hagin tingut alguna incidència amb l’equip de protecció individual (EPI).

Es prioritzarà la preexposició abans que la postexposició. Per tant, en primer lloc, es vacunarà les persones incloses al grup a) i es reservaran un nombre de vacunes per als contactes de professionals i per a contactes estrets de persones amb risc molt elevat: embarassades, nens i immunodeprimits.
El Servei d’Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública i Participació va confirmar ahir, fins al 28 de juliol, 100 casos de verola del mico a les Illes Balears, sis dels quals corresponen a Formentera, 44 a Eivissa, dos a Menorca i 48 a Mallorca.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES