TOP
GxF agraeix “el suport de la gent de la nostra illa, de la militància i dels simpatitzants en aquest llarg camí, que ja dura onze anys”. JR

GxF celebra les absolucions pel cas Punta Prima i retreu a altres partits “les acusacions injustes i el silenci còmplice”

Gent per Formentera s’ha felicitat, en una la roda de premsa que la formació ha fet aquest matí, per la sentència absolutòria a Jaume Ferrer, Sònia Cardona, Bartomeu Escandell i Josep Mayans, una sentència que, segons aquesta formació, “ha corroborat el que sempre hem defensat des del nostre partit: treballar de manera rigorosa, d’acord a llei i sempre en defensa de l’interès general de Formentera”.

“Una sentència que posa en relleu dos comportaments”
Per una banda, per a aquest partit insularista, l’esmentada sentència “explicita que no hi ha cap indici de delicte ni s’ha actuat de manera capritxosa o arbitrària per part dels acusats, sinó que les actuacions es corresponen amb una estricta aplicació de la normativa mediambiental que afecta la zona de Punta Prima”, una zona que, recorden, és un espai protegit i inclòs a la zona perifèrica del Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera.

D’altra banda, apunten que la sentència és “especialment aclaridora pel que fa al comportament de l’acusador, condemnat a assumir les costes del procediment, atès que el tribunal considera que el comportament de l’acusació particular resultà pertorbador i injustificat”. Així, afirmen que “el victimisme esgrimit per l’acusador ha quedat del tot desmuntat en la sentència, que el condemna al pagament de les costes processals per haver actuat de manera manifestament temerària i haver produït un «greu i perllongat perjudici» als acusats”.
Des de GxF entenen, per tant, que es troben “davant un clar exemple d’utilització perversa de la justícia amb finalitats espúries, interessades i amb l’únic objectiu de fer mal”.

Instantània de la roda de premsa. JR

 

“Lamentam les injustes acusacions i el silenci còmplice d’altres formacions polítiques”
Des de la formació s’agraeix “el suport de la gent de la nostra illa, el suport de la militància i dels simpatitzants en aquest llarg camí, que ja dura onze anys”, però es lamenta que aquest procediment judicial “hagi set aprofitat per a la lluita política en contra nostra per part de la resta de formacions polítiques de l’illa, uns amb les seves injustes acusacions i altres, còmplices amb els seus silencis. Aquesta política interessada, deslleial i curta de mires no ha fet més que debilitar les institucions i abonar el descrèdit polític”.

Finalment, des de GxF s’anima a altres polítics que es puguin trobar en una situació similar “a la que han sofert els nostres companys, a no defallir i no deixar-se coaccionar en la seva defensa de l’interès general, principi que ha de regir com a pilar fonamental de la democràcia en totes les actuacions polítiques. Nosaltres si arribàs el cas, els faríem costat”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES