TOP
Instantània de la reunió. CIF

Formentera demana una millor cobertura telefònica i d’Internet a les operadores

L’àrea de Noves Tecnologies ha demanat a les principals operadores de telefonia i dades mòbils que millorin la cobertura i els problemes de comunicacions que hi ha a la nostra illa.

La consellera de l’àrea, Vanessa Parellada, i tècnics de Noves Tecnologies, s’han reunit amb el director general de Modernització i Administració Digital del Govern balear; Ramon Roca, i representants de les principals operadores de telefonia i dades (Telefònica, Orange i Vodafone). A la reunió també hi ha assistit Antoni Font, representant de l’Oficina d’Atenció a l’Usuari de Telecomunicacions, depenent del Ministeri de Transformació Digital.

Zones fosques i incidències diverses
La reunió, convocada pel director general, a petició de la consellera de Noves Tecnologies, “tenia com a objectiu reiterar les problemàtiques de comunicacions patides per la població de l’illa, i posar en comú possibles solucions amb la presència simultània de representants de les principals operadores”, ha explicat Parellada, que ha afegit que “a les històriques «zones fosques» i incidències durant els mesos de temporada, s’hi han afegit als darrers mesos queixes de col·lectius professionals, com el dels taxistes, d’algunes empreses, i de particulars de diverses zones que han reportat incidències de forma reiterada, les quals han provocat pèrdues econòmiques a empreses i a autònoms, molts dels quals ara també treballen des de casa, així com perjudicis personals”.

Per part del representant del Ministeri, s’ha demanat a les operadores que facin un manteniment no sols reactiu, sinó també preventiu de les infraestructures. Per la seva part, els responsables de les operadores han demanat més informació sobre els problemes de cobertura que han patit els formenterers. En aquest sentit, es demana a la ciutadania que quan tingui incidències de veu o dades les comuniqui a la seva companyia, i també les reportin a l’Oficina d’Atenció a l’Usuari de Telecomunicacions.

Des de l’àrea de Noves Tecnologies, s’han compromès a realitzar la recopilació de dades sol·licitada per les operadores alhora que s’ha demanat a les companyies que facin una revisió exhaustiva de les infraestructures existents per valorar el seu estat i millorar-les en cas que sigui necessari. Tots els presents han acordat fer seguiment dels acords presos.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES