TOP
El Govern buscarà línies de finançament per a solucionar els problemes de l’estany, combatent activitats com el xàrter il·legal. Arxiu

La justícia avala el reglament de l’estany des Peix i rebutja la suspensió que demanava la llista sisena

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJB), ha dictat una interlocutòria que denega la mesura cautelar sol·licitada per l’Associació d’empresaris i usuaris de l’estany des Peix (les embarcacions de la llista sisena) consistent en la suspensió de l’entrada en vigor de l’aprovació inicial del Reglament pel qual es regula el fondeig en aquest espai natural protegit inclòs dins el Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera.

Interessos de caràcter econòmic
La interlocutòria destaca l’especial rellevància de l’interès públic en l’aplicació de la norma. Així mateix, i pel que fa a les raons per les quals es rebutgen les mesures cautelars, el tribunal afirma que “són la protecció de l’entorn mediambiental de l’estany des Peix defensats per l’Administració demandada, davant dels interessos dels arrendadors d’embarcacions que fondegen a aquestes aigües defensades per l’Associació i aviat es comprèn que aquests interessos tenen una naturalesa de caràcter econòmic”.

“Prohibides les activitats de lloguer d’embarcacions”
El TSJB considera que “l’interès general i públic resideix en els defensats per l’Administració, ja que al PRUG estan àmpliament prohibides les activitats de lloguer d’embarcacions que l’associació recurrent pretén continuar realitzant amb la mesura cautelar sol·licitada aquí. I la raó de ser d’aquesta mesura cautelar aprovada i ara impugnada és precisament la protecció mediambiental de l’Estany des Peix”.
En aquest sentit, el conseller insular de Medi Ambient, Antoni Tur ha apuntat que “com bé ratifica aquest auto del tribunal, és una activitat [la de la llista sisena] que, com la normativa diu, està prohibida”.

“Els interessos privats no tenen el mateix rang davant els interessos generals”
El tribunal recorda que “la protecció d’una àrea ubicada en un parc natural protegit per la Xarxa Natura 2000 de la UE té una indubtable repercussió en els interessos generals, perquè això suposa que quedi en suspens el que precisament l’Administració busca preservar per tractar-se d’un entorn amb un alt valor mediambiental”. Assenyala, per tant, que “els interessos privats que defensa l’Associació d’empresaris i usuaris de l’estany des Peix quant a les dificultats que els titulars de les embarcacions que en aquestes aigües fondegen no tenen el mateix nivell i rang davant dels interessos generals i públics consistents a preservar aquest entorn d’alt valor mediambiental”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES