TOP
Les ajudes del Govern es poden sol·licitar fins al 28 de juliol.

Les claus de la nova convocatòria del Govern per a instal·lar plaques i molins de vent de petit format

Pep Malagrava, director general d’Energia i Canvi Climàtic, explica a Ràdio Illa que les noves ajudes per al foment d’energies renovables del Govern dirigides a particulars poden cobrir, de mitjana i després d’aplicar un càlcul per mòduls, fins a un 35-40% de la inversió en plaques fotovoltaiques o instal·lacions microeòliques en un habitatge unifamiliar, mentre que en el cas de plurifamiliars, l’ajuda podria fregar el 50%. En canvi, quan la subvenció se sol·liciti per pagar bateries, l’ajuda podria arribar al 70% del cost. Com a novetat, les actuacions subvencionables es poden haver fet el 2022 o en el 2023.

El termini per presentar les sol·licituds s’obrí el passat dilluns i arriba fins al dia 28 de juliol de 2023 o fins a l’exhauriment de la partida econòmica, que suma un total de 3,5 milions d’euros. Les sol·licituds s’han de presentar de forma telemàtica a través del tràmit d’aquest web i es resoldran a mesura que entrin en el registre de l’òrgan competent.

Abandonar la generació d’energia des des Ca Marí 
D’altra banda, Malagrava ha declarat que amb la finalització de l‘obra del tercer cable d’interconnexió amb Eivissa, prevista per a 2023, es preveu satisfer la demanda elèctrica de Formentera, de manera que es podrà prescindir de la generació local a la nostra illa, sigui amb la turbina o amb els grups electrògens que a l’estiu s’instal·len a la subestació des Ca Marí. El director general ha afirmat que llavors, en funció del que determini l’operador del sistema, Red Eléctrica de España (REE), s’haurà de decidir si es desmantella aquesta subestació o bé es deixa com una alternativa en cas que tengui lloc una avaria que afecti el servei dels tres cables submarins que connecten la xarxa elèctrica formenterera amb Eivissa. Cal recordar que la subestació des Ca Marí fa anys que és motiu de denúncia per part dels vesins de la zona, que es queixen de les seves emissions de remors, vibracions i fums.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES