TOP
La mesura s’emmarca dins la campanya #RespiroLliure de l’AECC. CIF

Formentera fomentarà 8 nous espais sense fum

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i el president de l’Associació Espanyola Contra el Càncer de Balears, José Reyes Moreno, ha signat avui un conveni de col·laboració amb el qual la institució s’adhereix a la campanya #RespiroLliure de l’AECC, que té com a objectiu modificar els entorns en què es mou la població per facilitar hàbits de vida saludables i contribuir a educar en salut.

Vida sense tabac
Així, a Formentera se senyalitzaran vuit zones on es mou principalment la població jove, com ara els parcs infantils, els centres educatius i els esportius amb l’objectiu de sensibilitzar i conscienciar la població.
Es pretén promoure una vida sense tabac, desnormalitzar el consum de tabac a la societat, reforçar el model a seguir dels menors i cuidar el medi ambient.

Desnormalitzar el consum de tabac
Ana Juan ha destacat “la importància de tenir espais lliures de fum a Formentera per conscienciar la població, sobretot els més joves, que cal eliminar aquests hàbits de la societat”. La presidenta, finalment, ha agraït la tasca constant de l’AECC a l’illa en la lluita per la prevenció contra el càncer.

Per la seva banda, José Reyes ha declarat que “treballam de forma conjunta per desnormalitzar el consum de tabac i reduir-ne la incidència entre la població; sobretot entre els més joves, per evitar-ne l’inici”. A més, el president de l’associació ha posat èmfasi que “modificar aquesta situació passa, entre altres mesures, per ampliar els espais on es pot respirar lliurement i que ningú es vegi obligat a respirar aquest fum tan nociu per a la salut”.

Els efectes nocius del tabac
El tabac és el factor de risc més gran en el càncer i les dades són concloents: un de cada tres casos de càncer està relacionat amb el tabac, sigui en persones que fumen o han fumat o en aquelles que han estat exposades al fum ambiental.
Més d’una desena de diferents tipus de càncer estan associats a aquest factor de risc i és el causant de més del 80% de casos de càncer de pulmó i laringe (també d’entre el 30% i el 50% de casos de càncer de bufeta, orofaringe, esòfag o boca).

Signatura del conveni. Fotografia: Consell de Formentera

La presentació dels ‘Espais Lliures de Fum’ s’ha fet aquest dimarts i ha comptat amb la presència de la presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan; el president de l’Associació Espanyola Contra el Càncer a les Illes Balears, el Dr. José Reyes; el vicepresident de l’associació, Jaume Bellido; la gerent de l’entitat a les Illes Balears, Ana Belén Velasco, i la presidenta de la Junta Comarcal de Formentera de l’entitat, Pepita Gabaldar.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES