TOP
Paella del restaurant Sol de cala Saona. FB

L’Acadèmia de Gastronomia premia els restaurants Sol i Tanga

L’Acadèmia de Gastronomia d’Eivissa i Formentera (AGIF) ha fet públics avui els premiats 2022 a la nostra illa. En la categoria de millor establiment, el reconeixement ha estat per al restaurant Sol de cala Saona; el premi a la tradició familiar ha recaigut en el restaurant Tanga de la platja de Llevant; Antonio D’Angelo ha estat guardonat com a millor Xef, i la Bodega Terramoll ha estat reconeguda en l’apartat de producte local sostenible.

Els premiats
L’Acadèmia assenyala que el Restaurant Sol és “l’exemple de com un local a peu de platja pot oferir una gastronomia de qualitat basada en la cuina tradicional Mediterrània. Plats basats en la frescor del producte i en els sabors de l’illa amb una impressionant posta de sol”.

Terrassa del restaurant Sol a cala Saona. FB

 

Quant al restaurant Tanga. S’apunta que “fa 45 anys que és obert a la platja de Llevant oferint cuina local i Mediterrània. Dues generacions preocupades en què els seus clients gaudeixin d’un dels paradisos gastronòmics de l’Illa”.

Menjador del restaurant Tanga. Xarxes

 

Pel que fa al xef Antonio D’Angelo, cuiner de Molo 47. Subratllen que “Antonio, que arribà a Formentera després d’estar treballant durant quinze anys al Nobu, desenvolupa una cuina fusió basada en la gastronomia italiana i japonesa combinant-les amb els receptaris de la nostra geografia, xilens i mexicans”.

De Bodega Terramoll se’n destaca que “va iniciar el seu camí l’any 2000 amb l’objectiu d’elaborar un producte pioner al mercat, un vi íntegrament formenterer, en el qual es conjuguessin tradició i modernitat. Han treballat en la recuperació de vinyes autòctones, com el Monestrell i la Malvasia, aportant nous enfocaments amb varietats foranes com el Cabernet Sauvignon, Sirà, Viognier i Merlot”.

Patrimoni gastronòmic
“Des de l’Acadèmia volem continuar oferint els nostres reconeixements anuals a uns sectors que són prioritaris en l’activitat econòmica de les nostres illes. Premiem el treball innovador d’un xef com Antonio, i reconeixem també el producte local i la gastronomia formenterera. Sense aquests aliments quilòmetre zero i sense la tradició culinària pitiüsa, no tindria sentit parlar del patrimoni gastronòmic que gaudim, amb cuines molt pròximes, però diferents”, ha declarat Pedro Matutes, president de l’AGIF.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES